Να σταματήσει η μείωση στα βοηθήματα των τέκνων των Στρατιωτικών -Επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

 


Να σταματήσει η μείωση στα βοηθήματα των τεκνων των Στρατιωτικών .Στα Υπουργεία Οικονομικών και Αμυνας η επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου για ΒΟΕΑ και μερίσματα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας - ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


 Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2023


ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τους Υπουργούς 1) Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα 2) Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο


Θέμα: «Κατάργηση της ΚΥΑ για τις μειώσεις στο βοήθημα των παιδιών των Στρατιωτικών.»


Κύριοι Υπουργοί, Σας καταθέτω την από 03-01-2023 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με την τροποποίηση υπολογισμού του Βοηθήματος Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) των παιδιών των μετόχων και των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Τα μέλη της Ένωσης εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για το νέο υπολογισμό του ΒΟΕΑ, σύμφωνα με την εκδοθείσα ΚΥΑ, καθώς υπόκεινται σε σημαντικές μειώσεις, ειδικά όταν καταβάλλεται σε τέκνα εν αποστρατεία Στρατιωτικού. Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα αναφερόμενα στην ανωτέρω επιστολή για το σοβαρό αυτό ζήτημα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση των οικογενειών των Στρατιωτικών και όχι για τη μείωση των εισοδημάτων τους, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις σας.


Ο αναφέρων Βουλευτής Χρήστος Γκόκας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ


Άμεση κατάργηση της ΚΥΑ που φέρνει μειώσεις στο βοήθημα των παιδιών μας .Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανήκει σε όλους τους Στρατιωτικούς (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)




          Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου  μεταφέρει την απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση εκατοντάδων μελών μας Στρατιωτικών που βλέπουν με έκπληξη ,ξαφνικά , την δημοσίευση ΚΥΑ για τον υπολογισμό του ΒΟΕΑ των τέκνων μας που οδηγεί σε σοβαρές μειώσεις στο βοήθημα που λαμβάνουν, ειδικά όταν λαμβάνεται μετά την αποστρατεία του Στρατιωτικού, το οποίο τροφοδοτείτε από τις εισφορές μας.


      Η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε λίγες μέρες  μετά την εισαγωγή προς διαβούλευση   Νομοσχεδίου από το ΥΠΕΘΑ που  περιλαμβάνει διάταξη  στο άρθρο 30 αυτού που αυξάνει τα μερίδια στο ΜΤΣ μόνο στους Ανώτατους Αξκούς, εξαίροντας απροκάλυπτα όλους τους υπολοίπους μετόχους  του Μετοχικού Ταμείου Στρατού .


        Η Ένωση μας θεωρεί  τα παραπάνω ντροπή για την ιστορία του Ταμείου μας και ζητεί την άμεση απόσυρσή  τόσο της ΚΥΑ για τον υπολογισμό του ΒΟΕΑ  όσο και του Άρθρου 30 του Νομοσχεδίου .


           Επανερχόμαστε στο χρόνιο δίκαιο αίτημά μας για την δημιουργία ατομικού λογαριασμού για κάθε μέτοχο στο ΜΤΣ και να λαμβάνει μερίσματα από το Ταμείο μας αναλόγως αποκλειστικά των εισφορών του στο Ταμείο ,σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα έσοδα του ΜΤΣ. Ενώ το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το ΒΟΕΑ .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]