ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων .....


Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Ανατολής του ΚΚΕ, απευθυνόμαστε πρώτα από όλα στους κατοίκους της Ανατολής αλλά και όλους τους γιαννιώτες και τους καλούμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!».

Ποιος μπορεί να προστατέψει τη λαϊκή κατοικία, αν όχι ο ίδιος ο λαός; 

Η υπόθεση των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας συμπυκνώνει την απαράβατη αρχή ότι το αντιλαϊκό κράτος «έχει συνέχεια» από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Αυτή η «συνέχεια» προβλέπει την απομείωση των «κόκκινων» δανείων με κάθε τρόπο, ώστε να παραμείνουν οι τράπεζες σε τροχιά «εξυγίανσης», να κατακτηθεί η «επενδυτική βαθμίδα», να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης κ.ο.κ.

Πρόκειται δηλαδή για δεσμεύσεις που διαπερνούν τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κάτι που δεν κρύβεται, παρά τις παραπλανητικές προεκλογικές κορόνες τους. Και επειδή έχουν αυτές ακριβώς τις δεσμεύσεις, απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών λαϊκών νοικοκυριών κ.λπ. Για όλα εκείνα δηλαδή που πλήττουν την κερδοφορία των τραπεζών και των άλλων ομίλων. 

Ως προς αυτήν την απειλητική «συνέχεια του κράτους», με την οποία έχουν ήδη ...προκαθορισμένο ραντεβού τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά από την επομένη των εκλογών, αρκετά διαφωτιστική είναι η συζήτηση γύρω από την επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου. 

Απέναντι στα μεταμεσονύχτια «ντου» αστυνομίας και δικαστικών επιμελητών, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε λαϊκές κατοικίες για να πετάξουν έξω οικογένειες, ο ΣΥΡΙΖΑ το ...καλύτερο που έχει να προσφέρει ως δήθεν «προστασία» είναι ο νόμος - έκτρωμα που ψήφισε το 2015. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος νόμος υποχρέωνε τις τράπεζες να «προσπαθούν να ρυθμίσουν το χρέος» πριν το πουλήσουν στα funds, αλλά η ίδια διάταξη εισήγαγε και τα απαραίτητα «παραθυράκια», όπως ο όρος του «μη συνεργάσιμου δανειολήπτη». Γι' αυτό την «ευλόγησαν» οι τραπεζίτες και οι δανειστές. 

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος άναψε «πράσινο φως» για να περνάνε τα δάνεια στα κοράκια των funds, και αυτά με τη σειρά τους να τα πασάρουν στις «εταιρείες διαχείρισης» (servicers) που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτοί είναι που σήμερα αναζητούν «δικαίωση» στον Άρειο Πάγο, επικαλούμενοι τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, και προετοιμάζουν το μεγάλο «ρεσάλτο» στη λαϊκή κατοικία. 

Ανακαλώντας τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο «πλειστηριασμοί », δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε επίσης την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να προστατεύονται από τη λαϊκή διαμαρτυρία, όπως και την άγρια καταστολή σε σωματεία και φορείς που αντιδρούσαν στο ξεσπίτωμα του λαού, με το «ιδιώνυμο αδίκημα» της αντίστασης στους πλειστηριασμούς . Πάνω εκεί πάτησε η ΝΔ για να πάει το ξεσπίτωμα ένα βήμα πιο πέρα.

Σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ: 

Για να προστατευτεί ουσιαστικά η λαϊκή κατοικία πρέπει να χάσουν οι τραπεζίτες, συνολικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και όχι ο λαός. Δεν γίνεται και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να συνεχίζουν να έχουν το κεραμίδι τους, και τα κοράκια να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Και εδώ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν διαλέξει στρατόπεδο. 

Επομένως, με αφορμή και τους πλειστηριασμούς το προεκλογικό διακύβευμα έχει ήδη τεθεί: 

Ο εργατόκοσμος να απορρίψει τους εκβιασμούς κυβέρνησης και τραπεζών, να μην ανεχτεί να ζει με τον φόβο μη χάσει το σπίτι του, βλέποντας τον γείτονα να χάνει το δικό του, να μην υπομείνει νέες θυσίες στο όνομα της «ανάκαμψης» και του συμμαζέματος των «κόκκινων» δανείων. 

Με πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να απαντήσει στο μαζικό ξεσπίτωμα και να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά που έχουν αναλάβει τα κοράκια και τα τσιράκια τους. Να παλέψει για το δικαίωμα στη στέγη, που του στερούν για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. 

Όλοι για έναν και ένας για όλους! Κανένας μόνος του! 

Σήμερα γινόμαστε ασπίδα για το σπίτι του γείτονα μας, αύριο αυτή η ασπίδα θα προστατέψει τη δική μας οικογένεια!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Ιωάννινα, 2/2/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]