ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Δημοπρατείται το έργο σύνδεσης της δομής Κατσικά με τον παραλίμνιο πεζόδρομο

Στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης για το έργο σύνδεσης της δομής του Κατσικά με τον παραλίμνιο πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο προχώρησε κατά την σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 900 χιλιάδων ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και από τους ΚΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών.

Η περιοχή, όπου χωροθετείται η παρέμβαση, βρίσκεται στις παρυφές του Ρυμοτικού Σχεδίου Κατσικά και πλησίον των αθλητικών εγκαταστάσεων του οικισμού όπως και της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναβάθμιση της περιοχής αλλά και για την ασφάλεια των μετακινούμενων. 

Με την κατασκευή του έργου αναμένεται:

- Αύξηση της πεζής μετακίνησης στην περιοχή για λόγους αναψυχής και μετακινήσεις της καθημερινότητας

- Αύξηση της ποδήλατης μετακίνησης στην περιοχή για λόγους αναψυχής και μετακινήσεις της καθημερινότητας

- Μείωση της μηχανοκίνητης μετακίνησης, ειδικότερα των χρηστών που κινούνται προς τον παραλίμνιο πεζο – ποδηλατόδρομο.

- Αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, καθώς σήμερα είναι εντελώς εγκαταλελειμμένη

- Ενίσχυση του δικτύου ποδηλατοδρόμων και των πεζών διαδρομών της πόλης, με την κάθετη σύνδεση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για άλλες παρόμοιες κάθετες συνδέσεις στην παραλίμνια περιοχή.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε δέσμευση του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ προς τους κατοίκους του Κατσικά. Χάρη στην άριστη συνεργασία που υπήρχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση του έργου το οποίο στο επόμενο διάστημα θα γίνει πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]