ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνεχίζουν ...να σώζουν ζωές οι άνδρες της ΕΜΑΚ -Φεύγει και νέο κλιμάκιο για Τουρκία

 


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η Ελληνική Αποστολή ενεργεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία  Χάταϊ (Hatay), βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία.


Κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων και μέχρι   χθες 


έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανοί:

        - ένας (1) άνδρας 50 ετών


        - ένα (1) ανήλικο κορίτσι 9 ετών και


        - ένα (1) ανήλικο κορίτσι 7 ετών


ενώ,


έχει ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις ένα (1) ανήλικο κορίτσι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.


Οπως έγινε γνωστό φεύγει και δεύτερο κλιμάκιο βοήθειας της ΕΜΑΚ για την Τουρκία .Πρόκειται για 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ η οποία θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με C130 Ανάμεσα στους πυροσβέστες θα υπάρχουν και 3 διασώστες του ΕΚΑΒ .

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Έλληνες συνέχισαν να επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μία γυναίκα ζωντανή από τα ερείπια ενός σπιτιού δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε ένα αγοράκι που επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά μέχρι στιγμές  οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν βγάλει ζωνατούς  4 ανθρώπους μέσα από τα συντρίμμια και δύο ανθρώπους που δυστυχώς δεν τα κατάφεραν την τελευταία στιγμή .

Σημειώνεται ότι στην περιοχή που επιχειρούν οι Έλληνες   είναι ένα βομβαρδισμένο τοπίο με τους κατοίκους να τους εκλιπαρούν για βοήθεια....

Ο αριθμός των θυμάτων  μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει  τις 8.000 ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άστεγοι σε Τουρκία και Συρία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]