ΟΛΜΕ Με συντριπτική πλειοψηφία η απόφαση για απεργία στις 15 Φλεβάρη και απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση

 


Με συντριπτικά ποσοστά υπερψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ (95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και 100% το πρόγραμμα δράσης) και η πρόταση για απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση και πανεκπαιδευτική απεργία στις 15 Φλεβάρη, για την οποία ήδη έχει πάρει απόφαση και η ΔΟΕ.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν την Τετάρτη 15 Φλεβάρη σε απεργιακό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ., ενώ η ΟΛΜΕ προκηρύσσει επίσης 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φλεβάρη στο πλαίσιο της αποτροπής παρακολούθησης μαθημάτων από αξιολογητές.


«Ένας για όλους και όλοι για έναν: Θα νικήσουμε και πάλι» διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί που καταγράφουν τα βήματα αντίστασης στην αντιδραστική διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης: «Από τη Δευτέρα σε όλα τα σχολεία υπογράφουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές) τη δήλωση συμμετοχής της ΟΛΜΕ στην απεργία αποχή σε ένα ενιαίο έντυπο και το καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου.- Δεν συμμετέχουμε σε καμία εξωδιδακτική διαδικασία σχετική με τη ατομική αξιολόγηση ( ραντεβού με Σύμβουλο Εκπαίδευση, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας κ.τ.λ.). Αξιοποιούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ (καλύπτουν όλο το εργασιακό) για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας. Την Τετάρτη 15/2 απεργούμε όλοι, να μην ανοίξει κανένα σχολείο. Με ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι που θα κατακλύσει όλη τη χώρα βροντοφωνάζουμε: Δάσκαλος σκυφτός - αμόρφωτος λαός».


Η ΟΛΜΕ απαιτεί:


Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20, 4823/21.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει τη διετή υπηρεσία.

Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Άμεση αύξηση μισθών ίση -κατ’ ελάχιστο- με τον ρυθμό του πληθωρισμού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Άμεσο μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και των εξετάσεων τύπου PISA.

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ και απαξίωσε δεκάδες τμήματα σε όλη τη χώρα.

Αντιστεκόμαστε στον προσανατολισμό του σχολείου στην επιφανειακή γνώση, την ημιμάθεια, την αποθέωση των «δεξιοτήτων» που ενισχύεται με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]