ΑΣΥ ΠΓΝΙ-ΓΝΧκώστα.Αύριο Τετάρτη 12.30 Κεντρική Πλατεία- Απεργιακή Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ-ΕΙΝΗ


 ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ -ΕΙΝΗ


 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30 κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων


► Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού


► Ουσιαστική αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


► Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για εργολάβο στο ΠΓΝΙ.


► Διασφάλιση της εργασίας των ήδη  διορισμένων υγειονομικών της 2Κ/2019 και άμεση πρόσληψη όσων περιλαμβάνονται στους νέους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων της ίδιας προκήρυξης


► Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.


► Κατάργηση της υποχρέωσης των ανεμβολίαστων εργαζομένων για πραγματοποίηση διαγνωστικού ελέγχου με δική τους δαπάνη. 



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση, με την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.


 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ γιατί δεν ανεχόμαστε τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ όπως η παιδοογκολογική Μονάδα  «Αγ. Σοφίας» ή σε παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών (νοσοκομείο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ).


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ γιατί δεν ανεχόμαστε το πλιάτσικο στις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας προς όφελος των ΜΚΟ όπως στο ΠΓΝΙ με τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση και στο ΓΝ Χκώστα με το κλείσιμο της «κατ΄οίκον νοσηλείας» και την άδικη-θρασύτατη απόλυση του επικουρικού ψυχιάτρου.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ γιατί δεν ανεχόμαστε κυβέρνηση και διοικήσεις ΠΓΝΙ και ΓΝ Χκώστα να παίζουν με τις ζωές και την ασφάλειά μας, φροντίζοντας να υπάρχει λιγότερο προσωπικό από το 2019 δηλ. πριν την έναρξη της πανδημίας,  με αποτέλεσμα στις σημερινές συνθήκες κατακόρυφης αύξησης της προσέλευσης ασθενών ούτε τα προγράμματα να βγαίνουν ούτε οι ρυθμοί εργασίας να έχουν οτιδήποτε ανθρώπινο.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ γιατί δεν ανεχόμαστε την θρασύτατη ομηρία στην οποία κρατάνε εκατοντάδες συμβασιούχους σε ΠΓΝΙ και ΓΝ Χκώστα και την ίδια στιγμή να ετοιμάζουνε την ξαφνική απόλυσή 150 ΣΟΧ στο ΠΓΝΙ για να δώσουνε 6,5 εκατομ μποναμά σε κάποιον εργολάβο.


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ την πλήρη υποταγή της πλειοψηφίας των  συλλόγων εργαζομένων ΠΓΝΙ και ΓΝ Χκώστα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των διοικήσεων. Ο σύλλογος του ΠΓΝΙ δεν καλεί καν σε συγκέντρωση διεκδίκησης ΑΛΛΑ καλεί σε κοινή κοπή πίτας με την «αγαπημένη» διοίκηση. ΝΤΡΟΠΗ!!


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν αντέχει» ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου  14ου μισθού, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023 προβλέπονται επιδοτήσεις 8,3 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να  διατηρούνται πετσοκομμένοι οι μισθοί μας και να καθυστερεί ακόμη και η πληρωμή της αποζημίωσης για εφημερίες και εργασία υπερωριακή, νυχτερινή και σε αργίες και Κυριακές, την ίδια περίοδο, που:


● ο πληθωρισμός ήδη έχει ξεπεράσει το 10% .● το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ – ο συνολικά παραγόμενος πλούτος) της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 5,9% το 1ο 9μηνο 2022 ενώ το 2023 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 224 δις ευρω (45 δις περισσότερο από το 2018).. ● «ρεκόρ κερδοφορίας» καταγράφουν οι 120 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι (καθαρά κέρδη 5,34 δις), με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα κέρδη ενεργειακών ομίλων (ΕΛΠΕ: κέρδη 872 εκατ. Μotor Oil: 685 εκατ., ΔΕΗ  429 εκατ. ευρώ).


Ακόμα και πιο εξοργιστικό είναι ότι παραμένει η ΜΗ ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (με αντίστοιχη μέιωση των ορίων ηλικίας και του ωραρίου εργασίας) και δεν προχωρεί ούτε η υλοποίηση του σχετικού πορίσματος της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας. 


Νοσοκομεία – Επιχειρήσεις με ασθενείς – πελάτες και


εργαζόμενους με πετσοκομμένα δικαιώματα


Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι «ένα μοντέλο που θέλουμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας» καθώς και της αναπλ. υπουργού οτι «δεν εκδίδει νέους οργανισμούς νοσοκομείων διότι σκοπεύει να κλείσει αρκετά νοσοκομεία όποτε θα τους φτιάξει μετά την συγχώνευση τους»!!! Εξίσου αποκαλυπτική ήταν και η δήλωση του υπουργού Υγείας, στη Βουλή, ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης – που με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «λειτουργεί ως υποκατάστημα» της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας –  είναι «πιλότος» για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια


Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι σχεδιασμοί για λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΔΕΝ οφείλονται σε «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία» της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελούν συνειδητή επιλογή ΟΛΩΝ των κομμάτων της άρχουσας τάξης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».


Βασικό «στήριγμα» της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία αποτελεί η προώθηση των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ),με βάση το Ν. 3389/2005 (που ψήφισε η ΝΔ και διατήρησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) που συμπληρώθηκε από το Ν. 4413/2016 (που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των ΣΔΙΤ)


Για την επέκταση των ΣΔΙΤ έχει εξασφαλισθεί «πλουσιοπάροχη» χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης – αναδεικνύοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του και διαψεύδοντας τους «πανηγυρισμούς» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ  (που το ψήφισαν) περί δήθεν αξιοποίησης του για «αναβάθμιση» του δημόσιου συστήματος υγείας – την ίδια στιγμή, που η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας μειώθηκε κατά 279 εκατ. ευρώ το 2022, επιδεινώνοντας τη μείωση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης κατά 478 εκατ. ευρώ την 5ετία 2017 – 2021.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΠΓΝΙ- ΓΝ Χκώστα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]