ΑΣΥ ΠΓΝΙ:Στάση εργασίας αύριο 10-02- να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος ΣΟΧ. Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου

 


 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-02 12.00 έως 13.00                       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13.00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΓΝΙ

 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-02 11.00 έως 13.00                  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.


ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τη Δευτέρα 13-02  εκδικάζονται εκ νέου για 5η φορά τα ασφαλιστικά μέτρα παραμονής των συμβασιούχων ΣΟΧ καθαριότητας- εστίασης- φύλαξης του ΠΓΝΙ στις θέσεις τους. Ο μεγαλειώδης πολύμορφος, διαρκής αγώνας τους έχει μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει την διατήρηση της εργασίας τους.


Κυβέρνηση και διοίκηση του ΠΓΝΙ προωθούνε διεθνή διαγωνισμό μαμούθ με κόστος 6,5 εκατομ. ευρώ για 2 έτη προκειμένου να αναλάβει εργολάβος την συνέχιση και χειροτέρευση της εκμετάλλευσής τους.


Ένα τεράστιο ΣΔΙΤ προς όφελος κάποιου εργολάβου στο ΝΕΟ ΕΣΥ –επιχείρηση  το οποίο χτίσανε βήμα- βήμα  οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Το κάνουν λένε, ως θεσμικοί θεματοφύλακες του δημόσιου συμφέροντος και εκφραστές της νομιμότητας. Είναι όμως έτσι?



ΟΧΙ. Η σχέση κυβέρνησης-διοίκησης με τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ ξεκίνησε εξ αρχής στη βάση μιας απάτης η οποία συνεχίζεται στις ίδιες ράγες μέχρι σήμερα.


1ον.  Τους προσλάβανε το 2017 μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση για  «επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες», κι αυτό ήταν η δικαιολογία για το γεγονός ότι έπρεπε να έχουν σύμβαση μερικού χρόνου όσο διαρκούν οι επείγουσες ανάγκες.  ΑΠΑΤΗ. Οι ΣΟΧ βρέθηκαν να είναι οι μόνοι υπάλληλοι του ΠΓΝΙ που κάλυπταν τις καθημερινές, απολύτως αναγκαίες και διαρκής ανάγκες καθαριότητας εστίασης και φύλαξης χωρίς να υπάρχει τίποτα έκτακτο. Εξ αρχής όφειλαν να τους προσλάβουν ως αορίστου χρόνου όπως αορίστου χρόνου είναι και οι ανάγκες που καλύπτουν


2ον. Τους προσλάβανε με την πολιτική διακήρυξη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με τον τρόπο αυτό εκδιώκονται οι εργολάβοι . ΑΠΑΤΗ. Οι συμβάσεις της απάτης ΣΟΧ μπήκαν στη ζυγαριά του κόστους σε σύγκριση με τους εργολάβους, οι οποίοι μείνανε στα μισά νοσοκομεία της χώρας τότε. Σήμερα κάτω από την ίδια λογική και το ίδιο νομικό καθεστώς διεκδικούν την επανείσοδό τους ως πιο οικονομική και αποδοτική λύση με τις πλάτες κυβέρνησης και διοίκησης η οποία δεν έχει παρουσιάσει καμιά οικονομοτεχνική μελέτη .


3ον Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν είχε σκοπό ποτέ να αντιστοιχήσει τις συμβάσεις τους με το χαρακτήρα των αναγκών που καλύπτουν. Απόδειξη το γεγονός ότι η ίδια αυτή κυβέρνηση έθεσε ως τελική ημερομηνία ισχύος τέτοιων συμβάσεων στα νοσοκομεία την 31-12-2019 . (Δεν έκανε ποτέ το ίδιο όμως για τους εργολάβους απαγορεύοντας την δυνατότητά τους να διεκδικούν έργα από τα νοσοκομεία) . ΑΠΑΤΗ. ΓΙΑΤΙ?? Διότι από την 01-01-2020 η τότε κυβέρνηση σχεδίαζε την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) δηλ την διαμόρφωση επιχειρήσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους για πώληση υπηρεσιών στα νοσοκομεία, δηλ. την μετατροπή τους σε εργολάβους του εαυτού τους ανάλογα με τις μετοχικές μερίδες που αγόραζε ο καθένας μετά από δανειοδότηση από το κράτος. Σχέδιο που ευτυχώς δεν προχώρησε.


3ον Η μη παρουσίαση αποδείξεων από την διοίκηση του ΠΓΝΙ ότι ο εργολάβος είναι πιο οικονομική λύση πατάει ακριβώς στην κατάργηση της δυνατότητας να προκηρυχθούνε νέες συμβάσεις ΣΟΧ, κατάργηση την οποία διατήρησε βολικότατα και η ΝΔ,  οπότε στην ερώτηση  ποια είναι η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση, η απάντηση είναι ότι η μόνη επιλογή που κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διατήρησε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι οι εργολάβοι.


Την ίδια στιγμή, η τωρινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επανανομοθέτηση της δυνατότητας για προκήρυξη συμβάσεων ΣΟΧ  (και όχι η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις) και αναμονή για επανασύσταση μόνιμων θέσεων…. δηλ. ποτέ.


ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «καταπίνουν την κάμηλο», βασίζονται και οι δύο στην απάτη που εξυφάνανε και διατηρήσανε δηλ. την απάτη ότι οι συμβασιούχοι ΣΟΧ καλύπτουν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες και όχι μόνιμες, διαρκείς, καθημερινές και απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία του ΠΓΝΙ. Και οι δύο αρνούνται να αποκαταστήσουν την εξαπάτηση και να μετατρέψουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.


4ον Πατώντας στην βασική απάτη εναντίον τους, 2 συνεχόμενες διοικήσεις τους εξαπάτησαν επιπλέον φορτώνοντας τους δυσανάλογο βάρος εργασίας σε σχέση με τον αριθμό τους. Η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε το 2017 199 ΣΟΧ αλλά 6ωρους και όχι 8ωρους που αντιστοιχούν σε 150 συμβασιούχους. Από τους 199  6ωρους, οι 160 είναι στην καθαριότητα.. Στον εσωτερικό κανονσμό καθαριότητας του 2018 στην σελ. 55 αναφέρεται ¨ «Σύμφωνα με την ανωτέρω περιγραφή των εργασιών, κατά χώρους και  συχνότητα, του εν λειτουργία Νοσοκομείου (Α, Β και Γ κτηρίου ) ο αριθμός των απαιτούμενων ατόμων στην καθαριότητα ανέρχεται στους173. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι στον αριθμό αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα ποσοστό της τάξεως του 10% περίπου, που θα καλύπτει τις αναρρωτικές άδειες, ήτοι 190» 190 μόνο για τα 3 κτήρια.


Το 2019 στον εσωτερικό κανονισμό για τα 4 κτήρια προβλέπονται 220  άτομα και το 2023 επί διοίκησης ΝΔ απασχολούνται …. 150 μόνο άτομα στην καθαριότητα. Χειρότερη εντατικοποίηση και συνθήκες εργασίας ΔΕΝ θα μπορούσε να εξασφαλίσει καμία διοίκηση. Έχουν το θράσος όμως διοίκηση και στελέχη του ΠΓΝΙ να αποδίδουν την πλημμελή καθαριότητα ΌΧΙ στο αποδεκατισμένο προσωπικό που εξασφάλισαν οι ιδιοι ΑΛΛΑ στο ότι  συμβασιούχοι αξιώνουν δικαιώματα που στον εργολάβο θα κόβονται με το… μαχαίρι.

Η πιο εχθρική πράξη ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους τους συμβασιούχους οπότε και στους ΣΟΧ, είναι ότι τον Μάρτη του 2019 στην αναθεώρηση του συντάγματος, αρνήθηκαν την αναθεώρηση του άρθρου 103 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στις δικαστικές αίθουσες. Πρόταση αναθεώρησης του «καταραμένου» άρθρου την οποία κατέθεσαν 150 συνδικάτα του δημοσίου τομέα από τα οποία απουσίαζε η ΠΟΕΔΗΝ με επιλογή της τότε ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.


Απευθυνόμαστε στο λαό της Ηπείρου για τον οποίο καθαρίζουνε, παρασκευάζουνε φαγητό και παρέχουνε υπηρεσίες φύλαξης οι ΣΟΧ συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ. Ενώστε για μια ακόμη φορά την φωνή σας με την φωνή τους..


Μην επιτρέψετε σε όσους εκπροσωπούνε την εξαπάτηση, την κοροίδία και την εκμετάλλευση να νικήσουν για μια ακόμη φορά.


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  (ΑΣΥ) ΠΓΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]