ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

ΑΣΥ ΠΓΝΙ. Η εκτεταμένη διασπορά covid και η αναστολή εφημερίας στην Ψυχιατρική κλινική αποτέλεσμα ολιγωρίας και αδικαιολόγητου εφησυχασμού


 Η συρροή κρουσμάτων στην ανοιχτή και την κλειστή κλινκή της Ψυχιατρικής του ΠΓΝΙ και η αναστολή νέων εισαγωγών για 5 ημέρες, λίγες μόλις ημέρες μετά την αναστολή της εφημερίας στην ψυχιατρική κλινική της Άρτας για μια εβδομάδα για τον ίδιο λόγο, οφείλει να προβληματίσει τους αρμόδιους για την διαθεσιμότητα ασφαλών κλινών νοσηλείας στην Ήπειρο ως προς την έγκαιρη λήψη μέτρων αποφυγής τέτοιων καταστάσεων. .


Τρίτη 10-01-23: 8 θετικοί ασθενείς σε σύνολο 15 στην ανοιχτή κλινική  και 5 σε σύνολο 10 στην ΜΟΠ, 1 ψυχίατρος και 1 νοσηλεύτρια, σύνολο 15,   με πιθανή αύξηση του αριθμού είναι το αποτέλεσμα:


1ον του μη έγκαιρου ελέγχου όλων των ασθενών και του προσωπικού την Παρασκευή οπότε ανιχνεύθηκαν τα 5 πρώτα κρούσματα και

2ον της μη λήψης συνδυαστικών μέτρων αποσυμφόρησης της μεγάλης πυκνότητας ασθενών,

  α) με την μεταφορά κάποιων  στην ΜΕΛ όπως προβλέπει η από  7-10-2022  νεώτερη  εγύκλιος του Υπουργείου Υγείας  με θέμα : «Οδηγίες προς τις Νοσηλευτικές Δομές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών λοιμώξεων, για την περίοδο 2022-23» όπου προβλέπει κατ΄εξαίρεση για τους ψυχιατρικούς ασθενείς την δυνατότητα μεταφοράς του σε ΜΕΛ  «ακόμη κι αν δεν χρήζουν ειδικής θεραπείας για την νόσο covid 19, εφόσον η κατάσταση της ψυχικής υγείας τους δεν επιτρέπει την εφαρμογή από μέρους τους των μέτρων απομόνωσης»


 β) με την συγκέντρωση των εναπομείναντων θετικών και ύποπτων ασθενών σε μια κλινική και των αρνητικών στην άλλη (βάσει της ιχνηλάτησης), διαχωρίζοντας θετικούς από αρνητικούς και προφυλάσσοντας τους ασθενείς και το προσωπικό από ταυτόχρονη συνύπαρξη και σταδιακή θετικοποίηση .


Ήδη από το Σάββατο είχαν τεθεί οι προτάσεις αυτές από το προσωπικό της κλινικής  στην επιτροπή λοιμώξεων  (που τις έκρινε σωστές) και στην Διεύθυνση της Κλινικής αλλά  η ραστώνη των αργιών και η μοιρολατρική πεποίθηση ότι «δεν  θα είμαστε τόσο άτυχοι να επεκταθεί» οδήγησε Διεύθυνση και Διοίκηση του ΠΓΝΙ να «παίξουν καθυστερήσεις στη λογική βλέποντας και κάνοντας». Τελικά τη Δευτέρα  το μεσημέρι έγινε αίτημα από την Διεύθυνση της κλινικής προς τη Διοίκηση ΜΟΝΟ για αναστολή των νέων εισαγωγών, όμως η κατάσταση είχε ήδη ξεφύγει καθώς δεν επιδιώχθει η αποσυμφόρηση των κλινικών για να ελεγχθεί η  διασπορά.


Η αποφυγή της θετικοποίησης  του προσωπικού (μόνο 2 στους 35 ) μέχρι την Τρίτη, δείχνει τον επαγγελματισμό στην λήψη ατομικών μέτρων προφύλαξης. Η διασπορά στους ασθενείς που είναι σε εξέλιξη δείχνει την ολιγωρία στην άμεση λήψη συνδυαστικών μέτρων από όσους ασκούν διοίκηση και επιστημονική αρμοδιότητα.


Η εκτεταμένη διασπορά και η ταυτόχρονη αντιμετώπιση των κατ΄εξοχήν μη συμμορφούμενων ασθενών λόγω της νόσου τους , αποτελεί ένα τεράστιο επιπλέον φορτίο για το μειωμένο προσωπικό της Ψυχιατρικής στο οποίο οφείλονται από 30 έως 70 ημέρες άδειας και ρεπό και αθροίζεται στην συσσωρευμένη κόπωση λόγω της υποστελέχωσης που παίρνει πλέον χαρακτηριστικά εγκατάλειψης από Διοίκηση και Νοσηλευτική Διεύθυνση.


Ο cocid 19 είναι παρών με σύμμαχο τους ιούς της γρίππης, εφεδρείες δεν υπάρχουν καθώς το προσωπικό είναι  ελάχιστο και εξαντλημένο από την κακομεταχείριση 2,5 ετών  και τα αντανακλαστικά των αρμοδίων αμβλυμένα λόγω αδιακαιολόγητου εφησυχασμού. Συνταγή καταστροφής σε ό, τι έχει απομείνει όρθιο…..


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΠΓΝΙ

                                   (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]