Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων :Επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό

 


Επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ,Κωνσταντίνο Σκούμα απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με θέμα τις τακτικές μεταθέσεις 203.

Οπως σημειώνεται  μεταξύ άλλων στην επιστολή "στην   Δ.Α  Ιωαννίνων  μετά από πολλά χρόνια, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών του Νομού.

Κύρια αιτία της διαφαινόμενης αυτής κατάστασης είναι ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων αστυνομικών  στην ΔΑ Ιωαννίνων. Αρκετοί από τους συγκεκριμένους  είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης , με τους περισσότερους εξ αυτών πιθανότατα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν, ενώ αν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη  ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια , σε βάθος περίπου τετραετίας ενδεχομένως στην Διεύθυνσή μας να έχουμε μείωση του προσωπικού κατά 40% . 

Εφόσον δεν υπάρξει μέριμνα, η όλη κατάσταση , σύντομα , θα επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την αποτελεσματικότητα  των αστυνομικών   στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και  την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων ."

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές του νομού και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου .


Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υποαλλήλων Ιωαννίνων 

ΠΡΟΣ

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ (μέσω ΠΟΑΣΥ) 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

                                                           1)Γραφείο Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

                                           2) Περιφερειάρχη Ηπείρου

                                            3)Βουλευτές Ν. Ιωαννίνων       

                                                                     

Θέμα:  Συμβούλιο Τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 -Ενίσχυση της Δ.Α. Ιωαννίνων 

     Κύριε Αρχηγέ,

     Εν όψει του Συμβουλίου των τακτικών μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού για το έτος 2023, το  οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με τις μηδενικές θέσεις στο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022 τον περασμένο Σεπτέμβριο και την δημόσια δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για σημαντικό αριθμό μεταθέσεων  στον τακτικό κύκλο μεταθέσεων του Ιανουαρίου 2023 ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην Δ.Α. Ιωαννίνων, μετά από πολλά χρόνια, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών του Νομού μας.

   Κύρια αιτία της διαφαινόμενης αυτής κατάστασης είναι ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων συναδέλφων μας στην ΔΑ Ιωαννίνων. Αρκετοί από τους συγκεκριμένους  είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης , με τους περισσότερους εξ αυτών πιθανότατα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν, ενώ αν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη  ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια , σε βάθος περίπου τετραετίας ενδεχομένως στην Διεύθυνσή μας να έχουμε μείωση του προσωπικού κατά 40% . 

       Η Ένωση μας σκοπεύει να ενημερώσει όλους τους τοπικούς φορείς, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει μόνο συνδικαλιστικές διαστάσεις αλλά κυρίως κοινωνικές.Συγκεκριμένα , οπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό , εφόσον δεν υπάρξει μέριμνα, η όλη κατάσταση , σύντομα , θα επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την αποτελεσματικότητά μας  στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και  την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού μας.

   Κύριε Αρχηγέ , λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω , παρακαλούμε όπως παρέμβετε προκειμένου:

Α) Να ενισχυθεί ο Νομός Ιωαννίνων με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών κατά τις ετήσιες τακτικες μεταθέσεις.

Β) Να αυξηθεί ο αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων Αστυνομικών προκειμένου σταδιακά σε βάθος 5ετίας ,τόσο η Δ.Α. Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, να ενισχυθούν  με νέους Αστυνομικούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το διαφαινόμενο δημογραφικό πρόβλημα.   


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]