Πέτσας: Θα σφραγίζονται καταστήματα για αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

 


Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε την αυστηροποίηση των ποινών που θα προβλέπει μέχρι και την σφράγιση των καταστημάτων που αυθαίρετα καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους.


Ο κ.Πέτσας απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή διαχώρισε το πρόβλημα των αυξημένων ατελώς καταλήψεων δημόσιων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιτράπηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξουν λόγω της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, ώστε να μην υπάρχει συχνωτισμός, λέγοντας πως αυτό ήταν κάτι που ίσχυσε συγκυριακά, αλλά πλέον οι όποιες παρατάσεις είχαν δοθεί έχουν λήξη από τις 15 Ιανουαρίου του 2023 και έχουμε επιστρέψει στο ισχύον καθεστώς πριν τα μέτρα αντιμετώπισης του covid 19.

Ανέφερε, πως «το υπουργείο Εσωτερικών είναι απολύτως σύμφωνο με την αυστηροποίηση των ποινών. Σε συνένωση με την ΚΕΔΕ σύντομα θα υπάρξει μια σχετική Διάταξη που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο και θα προβλέπει μέχρι και το σφράγισμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις , δηλαδή της κατάληψης των τετραγωνικών που τους έχουν παραχωρηθεί και όχι επιπλέον».


«Πρόκειται», σημείωσε ο υφυπουργός, «για μια ενέργεια που όχι μόνος στερεί ελεύθερο χώρο από τους πολίτες αλλά νοθεύει και τον ανταγωνισμό. Οι παράνομες καταλήψεις δημόσιου χώρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια κοινωνική απαξία».

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, από την πλευρά της επισήμανε πως «ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα των μεγαλουπόλεων και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών είναι η προκλητική και συνεχιζόμενη συμπεριφορά ορισμένων επιχειρηματιών της εστίασης που παντελώς αδιάφορα για τους Νόμους, Κανονισμών και πέραν κάθε λογικής καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους».


«Πρόκειται» είπε η βουλευτής «για μια αντικανονική συμπεριφορά που προσβάλει όλους του Πολίτες, τους πεζούς και κυρίως τα ΑμεΑ». Επισήμανε ότι παρά τις όποιες προσπάθειες της δημοτικής αστυνομίας και των υπηρεσιών των δήμων, οι επιχειρηματίες αυτοί δεν συνετίζονται και εξακολουθούν προκλητικά σε αυτή την τακτική τους.


Τόνισε πως «ο δήμαρχος Αθηναίων με πρότασή του στην ΚΕΔΚ, απελπισμένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να τροποποιηθεί η παρ. 6 του άρθρου 13 του από 24/9 έως 20/10 1958 Βασιλικού Διατάγματος, πρόταση που ασμένως δέχθηκε και η ΚΕΔΕ».


Η κυρία Πιπιλή, ζήτησε να νομοθετηθούν πρόστιμα πολύ υψηλά σε όσους καταλαμβάνουν παρανόμως δημόσιους χώρους, καθώς σήμερα αυτά είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τα έσοδα που έχουν οι επιχειρήσεις αυτές από αυτή την παράνομη ενέργειά τους.

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]