Φυλακή και κατάσχεση για υπερβολική ταχύτητα


 Οι ποινές για την επικίνδυνη οδήγηση και την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας από τους οδηγούς, αυστηροποιούνται σε όλη την Ευρώπη με στόχο τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.


Η αρχή γίνεται στην Δανία, όπου πρόσφατα δικαστήριο αποφάσισε τη φυλάκιση του οδηγού και την κατάσχεση του αυτοκινήτου. Και φυσικά με αυτό το δικαστικό, Ευρωπαϊκό δεδομένο, η ίδια απόφαση μπορεί να παρθεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Θέλετε και το καλύτερο; Το αυτοκίνητο του 42χρονου οδηγού, μια Porsche 911 (993) με την οποία συνελήφθη να οδηγεί με περισσότερα από 100 χλμ./ώρα περισσότερα στο κοντέρ από όσο ήταν το όριο, δημοπρατήθηκε και τα έσοδα θα καταλήξουν στα δημόσια ταμεία. Οι αυστηρότερες ποινές, είχαν αποφασιστεί καιρό τώρα και άρχισαν θα εφαρμόζονται από το τέλος του περασμένου Μαρτίου.


Το συγκεκριμένο περιστατικό, καταγράφτηκε την αμέσως επόμενη μέρα της εφαρμογής των νέων αυστηρότερων νόμων και ο 42χρονος, εκτός της 20ήμερης φυλάκισης για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας που έκανε, έχασε και το δίπλωμά του για 3 χρόνια! Αυτό συνέβη καθώς η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στην προκειμένη περίπτωση ήταν κατά 100%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ποινή θα ήταν ίδια, αν η υπέρβαση του ορίου δεν ήταν τόσο μεγάλη αλλά στο αλκοτέστ ο οδηγός έβγαινε θετικός.


Γενικότερα, η αυστηροποίηση των ποινών, περιλαμβάνει και μια αύξηση των προστίμων κατά 50% σε όλες τις παραβάσεις που στοιχειοθετούν πως ο οδηγός αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και έτσι συμπεριλαμβάνονται και οι παράνομοι –ή αυτοσχέδιοι κατά την ΕΛ.ΑΣ.– αγώνες. Αυτά συμβαίνουν στη Δανία, όπου όπως φαίνεται, υπάρχει η απαραίτητη βούληση να μπει ένας φραγμός στην αντικοινωνική συμπεριφορά στους δρόμους.

πηγή newsauto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]