ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καύσιμα: Γιατί οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις για τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης


 Για το θέμα των τιμών στα καύσιμα μίλησε χθες  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Υπάρχει την τελευταία εβδομάδα μια διόρθωση προς τα πάνω, μικρές ανοδικές τάσεις, είπε, αναφορικά με τα καύσιμα ο κ. Κιούσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διόρθωση αυτή δεν θα συνεχιστεί και ότι θα σταματήσει προκειμένου να υπάρξουν χαμηλές τιμές. Ο ίδιος επισήμανε πως «βοηθάει φυσικά και για την τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωζώνη, πάρα πολύ η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ενισχύεται το ευρώ δεν είχαμε αυτά που είχαμε το καλοκαίρι και σε γενικές γραμμές το πρόβλημα για μας όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, πολύ καλό για τον υπόλοιπο κόσμο για τους καταναλωτές, είναι ότι δεν έχει κάνει κρύο και δεν έχει καεί το πετρέλαιο, για να πάρει ο κόσμος τις επαναληπτικές παραγγελίες».


Αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: Πού βρίσκεται σήμερα η μέση τιμή τους 

Εν συνεχεία ρωτήθηκε πού βρίσκεται σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και της θέρμανσης. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά κινείται σήμερα μεταξύ 1,84 ευρώ και 1,85 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται μεταξύ 1,73 ευρώ και 1,75 ευρώ απάντησε και ανέφερε πως το πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογα με τις ποσότητες και με τις περιοχές διατίθεται περίπου στο 1,28 ευρώ με 1,30 ευρώ.


 Γιατί δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις  για την επόμενη εβδομάδα

Επίσης ρωτήθηκε εάν η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και της θέρμανσης θα κινηθούν την επόμενη εβδομάδα στα ίδια επίπεδα που είναι τώρα. «Είναι τελείως απρόβλεπτα τα πράγματα, απάντησε και πρόσθεσε πως  κάποιος που γνωρίζει λίγο την αγορά των καυσίμων είναι πολύ παρακινδυνευμένο να κάνει προβλέψεις για τις τιμές.»


Παράλληλα επισήμανε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της αστάθειας της τιμής του αργού πετρελαίου και του brent. Την μία μέρα ανέβηκαν οι τιμές κατά 4,5% στο αργό πετρέλαιο και στο brent και την άλλη έπεσαν 4% λόγω Κίνας. Δηλαδή υπήρξε μια διακύμανση 8,5%, είπε εξηγώντας την αδυναμία ασφαλούς πρόβλεψης.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]