ΚΚΕ(μ-λ)Τιμάμε τη μνήμη του συντρόφου Αντρέα Βογιατζόγλου!

 


Τιμάμε τη μνήμη του συντρόφου Αντρέα Βογιατζόγλου!


Τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής μάχης με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας Αντρέας Βογιατζόγλου, γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ) από το 2010. 


Προχωράμε στην πραγματοποίηση πανελλαδικής εκδήλωσης τιμής στον σύντροφο Αντρέα, έτσι ώστε να αναδείξουμε την πολύτιμη συνεισφορά του στην ιστορία της οργάνωσής μας και του εργατικού-λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής μιας προσωπικότητας που συμπύκνωσε με τη στάση ζωής της σε όλα τα επίπεδα τα υψηλά ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, όντας μέχρι τέλους πλήρως αφοσιωμένη στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. 


Η πορεία που διένυσε ο σύντροφος Αντρέας ήταν άρρηκτα δεμένη με τη σαραντάχρονη πάλη του ΚΚΕ(μ-λ). Η συμβολή του στην ανασυγκρότηση της οργάνωσης και τις μάχες που έδωσε στάθηκε καθοριστική, με το αποτύπωμα του να είναι ευδιάκριτο σε όλες τις πολιτικές επιλογές και επεξεργασίες της. Η παρακαταθήκη του εμπνέει και οδηγεί στους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που βρίσκονται μπροστά μας.


Τιμάμε τη μνήμη του συντρόφου μας, συνεχίζοντας στον δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, της πάλης για την επαναστατική προοπτική της ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος και της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

του Ανδρέα Βογιατζόγλου, γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ)


Ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1955 και πέθανε τον Οκτώβρη του 2022. Τα πενήντα σχεδόν από τα εξήντα επτά χρόνια της ζωής του, είχε δίπλα του τη συντρόφισσά Ειρήνη, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Δήμητρα. Εργαζόταν ως καθηγητής Χημείας στην ιδιωτική εκπαίδευση απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Ήρθε στην Αθήνα σε πολιτικά φορτισμένη εποχή λόγω της χούντας αλλά και της έντονης επιρροής των κομμουνιστικών ιδεών. Παίρνει μέρος ως μαθητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και την επόμενη χρονιά εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Εντάσσεται στην ΠΠΣΠ και στο ΚΚΕ(μ-λ). Το 1977 εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΠΣΠ. Ξεχωρίζει για τη συνδικαλιστική του δράση, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αγώνα ενάντια στον ν. 815.

Το 1980-81, δίνει αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στις διαλυτικές τάσεις που εμφανίζονται στο κόμμα.

Στην 1η Συνδιάσκεψη της οργάνωσής μας, που αποφασίζει την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ(μ-λ), είναι φαντάρος.

Στη 2η Συνδιάσκεψη εκλέγεται στο Καθοδηγητικό Όργανο και στο Πολιτικό Γραφείο.

Στην 7η Συνδιάσκεψη το 2010 εκλέγεται γραμματέας της οργάνωσης.

Ο θάνατός του 2022, συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ(μ-λ) που παραμένει στην επαναστατική γραμμή, πάντα παρόν στα κινήματα και συνεχίζει να λειτουργεί με το πρωτοπόρο και ασυμβίβαστο πνεύμα τους σ. Ανδρέα, δεν βολεύεται και δεν υποτάσσεται στους δυσμενείς συσχετισμούς αλλά παίρνει πρωτοβουλίες και δρα, βάζει το στίγμα του, καθοδηγεί και δημιουργεί γεγονότα για να υπηρετήσει την εργατική τάξη, τον λαό και την επαναστατική πάλη για σοσιαλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]