ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Australian Open: Πάει κούπα στην Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Πρόκριση στον τελικό και περιμένει


 Australian Open: Θέση στον μεγάλο τελικό του πρώτου Grand Slam της φετινής σέζον έκλεισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς επικράτησε 3-1 σετ (7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3) του Καρέν Κατσάνοφ και περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Τόμι Πολ για να μάθει τον αντίπαλό του.


Οπως μεταδίδει το onsports.gr,ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός από την αρχή του ημιτελικού. Χωρίς να συναντήσει μεγάλο εμπόδιο μπόρεσε να πάρει τα δύο πρώτα σετ και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, στο τρίτο, ωστόσο, ο Καρέν Κατσάνοφ βρήκε τις απαντήσεις σε δύο ματς πόιντ και μείωσε 2-1.


Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο τέταρτο σετ, συνέχισε να πιέζει τον 26χρονο Ρώσο με εξαιρετικές επιστροφές και έτσι έφτασε στη νίκη, η οποία είναι η έκτη σε ισάριθμα ματς στο Australian Open.




Σε δύο 24ωρα θα διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του, στη δεύτερη παρουσία του σε ανάλογο τελικό, μετά από εκείνον του Roland Garros το 2021, όταν είχε ηττηθεί 3-2 σετ από το Νόβακ Τζόκοβιτς.





Παράλληλα, το Νο3 του ταμπλό «ξόρκισε την κατάρα» των ημιτελικών που τον ακολουθούσε (1-4) στον 3ο διαδοχικό και 4ο συνολικά που έδωσε στην Αυστραλία και πήρε το «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά, τον οποίο εφόσον κερδίσει θ΄ ανεβεί στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του!


Ο Τσιτσιπάς έγινε επίσης, ο νεαρότερος τενίστας στους άνδρες μετά το 2006, που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς του Australian Open. Το είχε καταφέρει πρώτος ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ, την τριετία 2004 - 2006, σε ηλικία 24 ετών. Έκτοτε, κανένας κάτω των 25 ετών, δεν μπόρεσε να το πετύχει, με τον Έλληνα πρωταθλητή να καταρρίπτει αυτό το ρεκόρ.


Πλέον, ο Έλληνας τενίστας περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό. Στις 10:30 ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει κόντρα στον Τόμι Πολ. Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυνηγά και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία θα έρθει σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει την κούπα στο πρώτο Grand Slam, το Australian Open.

πηγή onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]