ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Παρασκευή 20 Γενάρη στα δικαστήρια Ιωαννίνων .....

 



  στις 10.00  π.μ .........Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ


   Η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΥ και συνολικά του νομού μας με εκφραστή της το εργοδοτικό  σωματείο της ΠΙΝΔΟΥ και τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο σέρνουν σήμερα στα δικαστήρια το σύνολο των αγώνων, των δράσεων και συλλογικών αποφάσεων του εργατικού κινήματος της πόλης μας για να επιβάλουν τον αντεργατικό νόμο έκτρωμα Χατζιδάκη.

Απέναντι στην συλλογική απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για  την απόρριψη των 5 αντιπροσώπων που εκλέχθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, διαδικασίας που δεν προβλέπεται από το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου της , η εργοδοσία και το κράτος επιτίθεται στη ζωή, την λειτουργία και την συλλογική δράση των σωματείων μας.


Με την πάλη μας δύο χρόνια τώρα αφήσαμε στην πράξη ανεφάρμοστο τον αντεργατικό νόμο Χατζιδάκη.  Τον νόμο έκτρωμα που επιβάλει την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή της 10ωρης ή και 12ωρης εργασίας. Είναι ο απεργοκτόνος νόμος συνέχεια του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το 50+1% στη λήψη απόφασης για απεργία και του ιδιώνυμου του ΣΥΡΙΖΑ για όποιον παρεμποδίζει των πλειστηριασμό λαϊκών κατοικιών. Είναι ο νόμος τερατούργημα που επιβάλει την απεργοσπασία, που θέλει να βάλει στο γύψο την ζωντανή λειτουργία και δράση των σωματείων, επιβάλλοντας ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες.  


Ο νόμος έκτρωμα έμεινε στα χαρτιά , έσπασε στην πράξη μέσα στους χώρους δουλειάς απ τους ίδιους τους εργαζόμενους , με τους μεγαλειώδεις αγώνες σε όλη τη χώρα, με την προκήρυξη των απεργιών μας, με τις ζωντανές μας γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές μας αποφάσεις. Έμεινε στα χαρτιά το φακέλωμα των σωματείων μας, των μελών μας και της δράσης τους, η συντριπτική  πλειοψηφία των συνδικάτων δε γράφτηκε στο ηλεκτρονικό μητρώο, δεν άλλαξε τα καταστατικά της για λογαριασμό της εργοδοσίας. 

Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας, τα σωματεία μας!

Αποτελεί χρέος στους ηρωικούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, σε όσους θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. 

Δεν περιμένουμε κανέναν μεσσία, κανέναν αυτόκλητο σωτήρα για την κατάργηση αυτού του νόμου. Μόνο εμείς ενωμένοι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να σώσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Επιμένουμε στη δια ζώσης λειτουργία των σωματείων μας, υπερασπιζόμαστε τα καταστατικά μας, την ζωντανή τους λειτουργία και δράση, κανένα σωματείο δεν θα εγγραφεί και δεν θα καταθέσει τα στοιχεία του στο ΓΕΜΗΣΟΕ,  δεν θα αλλάξουμε τα καταστατικά μας, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να οργανώνουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να προκηρύσσουμε συλλογικά τις απεργίες μας, τις στάσεις, τα συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις μας. θα συνεχίσουμε πιστά στο δίκιο του εργάτη να ψηφίζουμε ζωντανά, να συνεδριάζουμε ζωντανά, να αποφασίζουμε ζωντανά, να παλεύουμε ορμητικά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]