ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος τίμησε την θηροφυλακή για τη διαχρονική προσφορά της


 Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η ελληνική Πολιτεία, μέσω του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος αναγνώρισε το ρόλο και την διαχρονική προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, στην προστασία της άγριας πανίδας, την πρόληψη και καταστολή της λαθροθηρίας και την αειφορία της φύσης.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου απένειμαν τιμητικές πλακέτες σε εκπροσώπους της Θηροφυλακής από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, για την τεράστια προσφορά τους. 

Είναι ενδεικτικά τα στατιστικά και απολύτως μετρήσιμα στοιχεία των ελέγχων που έχουν διενεργήσει οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες τις δύο τελευταίες δεκαετίες στα οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Αμυράς, καθώς επιβεβαιώνουν με αδιάσειστο τρόπο το μέγεθος της παρέμβασης που ασκεί σε προληπτικό επίπεδο το Σώμα της Θηροφυλακής. 

Οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν διενεργήσει 2.240.183 ελέγχους και έχουν εντοπίσει 37.484 παραβάσεις.

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο την καταστροφή ηχομιμητικών συσκευών και ομοιωμάτων, που κατασχέθηκαν από τη Θηροφυλακή. 


Το 2021 διαπιστώθηκαν 177 παραβάσεις, ενώ συνολικά σε βάθος εικοσαετίας, έχουν κατασχεθεί 4.720 παρόμοιες συσκευές, πολλές εκ των οποίων κατασχέθηκαν από Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε περιοχές ευθύνης και αρμοδιότητάς τους.

Εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ παρέστη 

και παρέλαβε την τιμητική διάκριση από τον Υφυπουργό κ. Αμυρά, 

ο θηροφύλακας Βασίλης Μπαλλάς, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν, εκπροσωπώντας την Ε’ ΚΟΗ, ο Πέτρος Τζουμάκας, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ και η Αφροδίτη Σπυρίκου, Ειδική Γραμματέας της Ε’ ΚΟΗ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεώρ. Αραμπατζής και ο 

Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος Γκουντούφας.

Ο πρόεδρος κ. Παπαγρηγορίου Νικόλαος και το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά για την τιμητική διάκριση και τη δημόσια αναγνώριση του ρόλου της Θηροφυλακής, όπως επίσης και για την εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα. 

Μία συνεργασία που αποτυπώνεται σε μία σειρά παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων, που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια, κάποια εκ των οποίων μάλιστα με διαχρονικό χαρακτήρα, που επιλύθηκαν στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου, χωρίς παρωπίδες και ιδεοληψίες.

Ιωάννινα 13/12/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]