ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θέμα ωρών η απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά-Αύριο η κηδεία του νεαρού

 


Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα, όπως διατάχθηκε την Τρίτη (13/12) από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την είδηση θανάτου του 16ρονου Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη.


Οπως μεταδίδει το zougla.gr, η κηδεία του νεαρού Ρομά θα τελεστεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Θεσσαλονίκη. Η σορός του 16χρονου μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.


Στο μεταξύ, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.


Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.


Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]