Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Aλκυονίδες διαρκείας

 


Οι αλκυονίδες ημέρες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο θα συνεχιστούν και τις πρώτες ημέρες του έτους, αλκυονίδες ημέρες όμως πρωτόγνωρες φέτος σε διάρκεια, καθώς στη χώρα μας ακόμα ουσιαστικά o χειμώνας δεν έχει ξεκινήσει. Με πολλές ώρες ηλιοφάνειας , γενικά ασθενείς ανέμους, αρκετή υγρασία νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ όποτε θα σχηματίζονται και τοπικές ομίχλες Μια μικρή αλλαγή προβλέπεται για την Πέμπτη όμως όχι ουσιαστική, όχι χειμωνιάτικη.

Tην Κυριακή ημέρα της Πρωτοχρονιάς προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου


Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

πηγή  ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]