Παρουσίαση των Ιωαννίνων στο Βουκουρέστι



Σε  εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators  της Ρουμανίας παρουσιάστηκε ο προορισμός των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της «Διπλωματίας Πόλεων» που υλοποιεί ο Δήμος.

Επαγγελματίες του τουρισμού από το Βουκουρέστι και τα Ιωάννινα, παρευρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της ρουμανικής πρωτεύουσας όπου είχαν την ευκαιρία εκτενούς ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για διεύρυνση της συνεργασίας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό o Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α’ και Επικεφαλής του Οικονομικού & Εμπορικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι Παντελής Γιαννούλης και ο Πρόεδρος του  Ελληνο-Ρουμανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Σεφέρης. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Γενικός  Σύμβουλος Επικοινωνίας από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Βουκουρεστίου Νικόλαος Βλαχάκης Νικόλαος και η Διευθύντρια του Ελληνορουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Anamaria Diaconescu.

Εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών, στην αποστολή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεώργιος Λώλης, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους, μαζί με ξενοδόχους και εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων. Ακολούθησε η παρουσίαση του προορισμού για τον οποίο οι Ρουμάνοι επαγγελματίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα Ιωάννινα είναι ένας τόπος τον οποίο τώρα ανακαλύπτουν και εντάσσουν στα ταξιδιωτικά τους προγράμματα. Στη συνέχεια της παρουσίασης ακολούθησαν B2B meetings, επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και επαγγελματική ανταλλαγή μεταξύ των Ρουμάνων και των Ελλήνων συμμετεχόντων.

H χώρα μας αποτελεί ανερχόμενο προορισμό για την τουριστική αγορά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με έρευνες, οι Ρουμάνοι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα καθ ΄όλη της διάρκεια του χρόνου, για διακοπές, αλλά και για άλλες δραστηριότητες. Τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή διεκδικούν δυναμικά πια ένα κομμάτι από αυτήν την ανερχόμενη αγορά.

Μετά την εκδήλωση έγινε ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας την οποία πρόσφερε το Ελληνο-ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στους Έλληνες προσκεκλημένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]