ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ηπειρώτικα κάλαντα και χοροί στη Βουλή των Ελλήνων!



Πρόεδρος Βουλής: «Πίστη για το αύριο της χώρας μας και επειδή το κρατάμε στα χέρια μας δεν μπορεί παρά να είναι αίσιο».

Σήμερα η Βουλή Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων καλωσόρισε τα Χριστούγεννα και το νέο έτος με κάλαντα και ακούσματα από διάφορα μέρη του τόπου μας, που προκάλεσαν κατάνυξη, συγκίνηση, αλλά και αισιοδοξία και πίστη για το μέλλον.   


Παιδικές φωνές και χαμόγελα, παραδοσιακά κάλαντα και χοροί, μαζί με ευχές για υγεία και ευημερία, συνέθεσαν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Κοινοβούλιο.  





Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου παιδάκια από το νηπιαγωγείο της Βουλής που τραγούδησαν τα κάλαντα μαζί με τις δασκάλες τους, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ναούσης – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «ο Κυριακίδης», το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού Αιγάλεω (ΚΕ.Λ.Π.Α.) και  το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.






«Ήρθαν η αθωότητα, η παλικαριά, η πολιτιστική μας ποικιλία και ιδιομορφία, αλλά και η λεβεντιά», όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.


Δράττοντας της ευκαιρίας ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «υγεία, καλή χρονιά και προκοπή αισιοδοξία και πίστη για το αύριο της χώρας, το οποίο είναι στα χέρια μας και επειδή το κρατάμε στα χέρια μας δεν μπορεί παρά να είναι αίσιο».



Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής:


«Σήμερα προπαραμονή Χριστουγέννων εδώ στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων παρουσία συναδέλφων από όλα τα κόμματα, παρουσία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής καλωσορίσαμε τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Και τα καλωσορίσαμε με ακούσματα από διάφορα μέρη της Ελλάδος που μας γέμισαν συγκίνηση και αισιοδοξία.


Ξεκινήσαμε με την αθωότητά, μας έψαλαν τα κάλαντα τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Βουλής και του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Γεμάτοι χαρά οι γονείς τους παρακολούθησαν αυτά τα κάλαντα αυτές τις ευχές και μας γέμισαν όλους με αυτό το μήνυμα της αθωότητας.




Την αθωότητα τη διαδέχθηκε η παλικαριά. Ήταν ο Σύλλογος Ποντίων από τη Βέροια που χόρεψαν στο τέλος το δικό τους χώρο, τον Πυρρίχιο, τον παλικαρίσιο χορό τους και μας θύμισαν τις αλησμόνητες πατρίδες, μας θύμισαν τον πολιτισμό τους, μας θύμισαν το σθένος τους, που αν και ξεριζώθηκαν, εκατό χρόνια πριν, ξαναρίζωσαν και μπόλιασαν με την ρώμη τους, την πίστη τους και τον πολιτισμό τους την Ελλάδα. Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο Σύλλογος των Ποντίων της Βέροιας κουβαλάει και μια συγκλονιστική παράδοση γιατί έχουν μια βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσονται κειμήλια εκκλησιαστικά, αλλά και βιβλία τα οποία τα διέσωσαν από την καταστροφή. Δηλαδή πήραν μαζί τους όταν έφυγαν, άρον άρον, όχι δικά τους υπάρχοντα, αλλά μνημεία του πολιτισμού τους. Πήραν εικονίσματα από τις εκκλησίες και τα σπίτια τους και πήραν και παλιά βιβλία τα οποία σήμερα κοσμούν τη βιβλιοθήκη τους στη Βέροια.



 

Μετά την αθωότητα και την παλικαριά είχαμε τα κάλαντα από τη λαογραφία από την πολιτιστική μας ποικιλία και ιδιομορφία από το Λαογραφικό Σύλλογο του Αιγάλεω, όπου η νεολαία του Αιγάλεω μας είπε κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας και μας χάρισε ωραίες στιγμές με τους χορούς της.




Και μετά από αυτά τα στοιχεία ήρθε και η ώρα της λεβεντιάς. Ήταν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ένας άξιος πολιτιστικός όμιλος με ακτινοβολία, τολμώ να πω, σε όλο τον κόσμο και σαφώς σε όλη την Ελλάδα. Μας έψαλαν τα κάλαντα που ψάλλονται στην Ήπειρο, στα Γιάννενα και χόρεψαν λεβέντικους χορούς από τα Τζουμέρκα και από άλλες περιοχές της Ηπείρου.


Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων καλωσόρισε τα Χριστούγεννα που έρχονται και τη νέα χρονιά, με κατάνυξη, αισιοδοξία και 



πίστη για το μέλλον. Ευχήθηκα σε όλες και όλους χρόνια πολλά και δράττομαι της ευκαιρίας ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους μου υγεία και καλή χρονιά, να ευχηθώ σε όλους τους συμπατριώτες μου σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες υγεία, καλή χρονιά και προκοπή, αισιοδοξία και πίστη για το αύριο της χώρας, το οποίο είναι στα χέρια μας και επειδή το κρατάμε στα χέρια μας δεν μπορεί παρά να είναι αίσιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]