Γιατί μόνο στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ ;Γιατί "εξαιρέθηκε" το Πολιτικό Προσωπικό ;

 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣύλλογοςΠολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου Ιονίων Νήσων 

Ιωάννινα, 19 Δεκεμβρίου 2022 

Προς 

1. Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τα μέλη  

του Υπουργικού Συμβουλίου 

2. Πρόεδρο Βουλής

Όπως είναι γνωστό,  

ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την 05-12-2022 από την Τρίπολη ότι θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ  το Δεκέμβριο, ανά υπάλληλο οριζόντια, μόνο στους ένστολους Αστυνομίας και Λιμενικού, «εξαιρώντας» το Πολιτικό  Προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Δυστυχώς, εδώ, η διοίκηση για άλλη μια φορά μας αντιμετωπίζει με τρόπο μη ισότιμο και αμερόληπτο. Όμως, η  διοίκηση, όμως, οφείλει να αντιμετωπίζει τις ίδιες περιπτώσεις ομοιόμορφα, καθώς είμαστε στον ίδιο φορέα και  εργαζόμαστε με τους ένστολους ασκώντας τα ίδια καθήκοντα, σε θέσεις μη μάχιμες αλλά και ορισμένοι συνάδελφοι  σε μάχιμες(οδηγοί μεταγωγών, γερανοφόρων κλπ.). Επίσης, η διοίκηση καλείται να κρατά ισορροπία μεταξύ ισότητας,  δικαιοσύνης και αξιοκρατίας. Η παράβαση της αξιοκρατίας δεν υπονομεύει μόνο την επαγγελματική μας συνείδηση  αλλά σημαίνει και οπισθοδρόμηση προς τις πελατειακές σχέσεις και τέλος διαφθορά. Έτσι η διοίκηση θα πρέπει να  λειτουργεί ως προς όλους με τις ίδιες προϋποθέσεις με τρόπο αμερόληπτο-δίχως διακρίσεις. Στην περίπτωσή της  παροχής των εξακοσίων ευρώ, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η διοίκηση λειτούργησε με μη αμερόληπτο τρόπο  έναντι του Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το Πολιτικό Προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με το (ν. 4249/2014) και συγκεκριμένα με το άρθρο 13 παρ.1 & 2,  διακρίνεται, σε ένστολο και πολιτικό, τυγχάνει να τελεί σε διαρκή ετοιμότητα για λόγους πρόληψης, προστασίας του  

δημοκρατικού πολιτεύματος ,έννομης τάξης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (π.χ. πανδημία Covid19)κλπ. Κατόπιν τούτου, ζητάμε από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά πρωτίστως από το Νομοθετικό Σώμα (βουλή) του Κράτους όπως μεριμνήσετε για την διασφάλιση-αναγνώριση των δικαιωμάτων  του Πολιτικού Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα, η διοίκηση οφείλει να ενεργεί σύμφωνα με τις «αρχές της  χρηστής διοίκησης» ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση της κατ’ εξαίρεση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των (600,00€) , αλλά και στην διασφάλιση των δικαιωμάτων του  Πολιτικού Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ(Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), σήμερα αλλά και στο μέλλον. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]