Ένταξη της πόλης της Άρτας στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Χρ. Τσιρογιάννης: « 20 εκ. ευρώ για έργα στη πόλη της Άρτας από το νέο ΠΕΠ Ηπείρου».

 


Με 20 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η Άρτα για την αστική της ανάπτυξη, όπως ενημέρωσε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη, μετά από ειδική συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με αφορμή τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021- 2027. Ο Δήμος Αρταίων συντάσσει για το σκοπό αυτό, το Σχέδιο ΒΑΑ.

Πέρα από το ύψος της χρηματοδότησης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν και περιλαμβάνονται στο ΒΑΑ της Άρτας, καλύπτουν ανάγκες από διάφορους φορείς της πόλης. Και αυτό γιατί, ο Δήμος πριν καταρτίσει το σχέδιο για την Άρτα της επόμενης δεκαετίας, προσκάλεσε φορείς προκείμενου να καταθέσουν τις θέσεις και τις ανάγκες τους.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος αναγνώρισε δημόσια τη συμβολή του Περιφερειάρχη στην εξέλιξη αυτή. «Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Περιφέρεια Ηπείρου κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη της Άρτας των επόμενων χρόνων. Μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου και τα στελέχη της Διαχειριστικής, έχουμε κάνει πολύ και σοβαρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αυτή η δουλειά θα αποκτήσει σάρκα και οστά», ήταν το σχόλιο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]