ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Άρτα «χτίζει» το δικό της Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων

 


Η Άρτα «χτίζει» το δικό της Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων:

-      Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Νίκος Φωτιάδης

-      12 Πολιτιστικοί Σύλλογοι

-      Δράσεις για τα παιδιά

-      Επιστημονική ημερίδα.

Ο Δεκέμβρης ξεκινά με μια δυνατή γεύση στην Άρτα, αφού από 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων. Πρόκειται για μια γιορτή του Δήμου Αρταίων υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, το Επιμελητήριο Άρτας, τον Σύλλογο Εστίασης Διασκέδασης Νομού Άρτας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας,  τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, τον Α.Σ. Τιτάνες Άρτας, τον Σύλλογο Γυναικών Άρτας "Θεά Δήμητρα",  και τους Πολιτιστικούς  και Μορφωτικούς Συλλόγους: “ο Σκουφάς”  "ο Μακρυγιάννης”, “οι Μερακλήδες”, Φίλων Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας Άρτας, Κωστακιών “η Παναγιά”, Πολύδροσου “Άγιος Αθανάσιος”, Γραμμενίτσας “το Γαϊτανάκι”, Ροδαυγής “Αγία Παρασκευή”, Παντάνασσας "ο Άγιος Νικήτας” , Κορωνησίας,  Μελισσουργιωτών "ο Αη Μάρκος",  αφιερωμένη στα τοπικά μας προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου με επίσκεψη μαθητών Λυκείων στο Τμήμα Γεωπονίας στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας, ενώ για την επόμενη ημέρα Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί επίσκεψη μαθητών Γυμνασίων σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

 


Το Φεστιβάλ κορυφώνεται το πρωί του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου (11:00) στην Κεντρική Πλατεία, με δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά «Kids Fun & Run Event», live μαγειρική από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Νίκο Φωτιάδη και τη  Chef’s Brigade Greece και χορευτικά από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 6, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα σε από καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Επιμελητηρίου Άρτας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]