Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων :Εφιστούμε την προσοχή όλων των εργαζομένων.....


 Εφιστούμε την προσοχή όλων των εργαζομένων!

Να μην πέσει κανένας άλλος στην παγίδα τους.

Οργανώσου στο σωματείο σου, πάλεψε οργανωμένα τα δικαιώματα σου!

      

    Προφανώς το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει στόχο τη "δημοσιότητα" και επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια σε κάθε ανακοίνωση. 

     Προφανώς τα στελέχη τους στο κίνημα δρουν με όρους νόμου Χατζηδάκη και δεν έχουν καμία λογική διεκδίκησης των πραγματικών δεδουλευμένων, των κλεμμένων ενσήμων. Γι’ αυτό επιμένουν ότι έκανε καλά το στέλεχος τους και έβαλε υπογραφή στα 500€, τόσο κοστολόγησαν τα κομμένα δάχτυλα του συναδέλφου. Ούτε λόγος για αποζημίωση του εργάτη, να επικολληθούν τα ένσημα που δεν έμπαιναν, να καλυφθούν οι ανάγκες του εργαζόμενου για όσο παραμένει ανίκανος για εργασία. 

          Οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους εργαζόμενους για να ξέρουν και να μην πέσει άλλος στην παγίδα τους, ότι αυτό το χρηματικό ποσό (δηλαδή τα απαράδεκτα συμφωνημένα χρήματα μεταξύ εργοδότη και ευάλωτου εργαζομένου) θα τα έπαιρνε και πολύ περισσότερα οποιοσδήποτε και χωρίς "εκπρόσωπο" εργαζομένων, χωρίς δικηγόρο και πιθανά χωρίς καν επιθεώρηση εργασίας! Είναι πασιφανές για όποιον έχει κοινή λογική. 

      Η λογική των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και πλειοψηφούν στο ΕΚΙ, στο σωματείο Γάλα- Τρόφιμα -Ποτά και πολλά άλλα, δεν είναι να βάζουμε τις υπογραφές μας, επικυρώνοντας τους νόμους που έχουμε δώσει αγώνες για να μην ψηφιστούν. Δεν συγκρούονται δύο διαφορετικοί χειρισμοί, αλλά συγκρούεται από τη μία η λογική της συναίνεσης και από την άλλη της αγωνιστικής διεκδίκησης.

      Είμαστε παρόντες για να διεκδικηθεί ο πραγματικός ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων. Με αυτή την έννοια, το να μπει μια τέτοια υπογραφή, σε μια τριμερή σικέ, στημένη από εργοδοσία και επιθεώρηση, χωρίς διερμηνέα που να ξέρει ανάγνωση και με κάλυψη "εκπρόσωπο" εργαζομένων, είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να γίνει. Αυτό που παλεύει το ΕΚΙ και τα σωματεία, κόντρα σε νόμους και νομοθεσίες, όχι δεν είναι τόσο γρήγορο. Οι εργαζόμενοι στην πόλη μας, έχουν πλούσια πείρα και συμπεράσματα από οργανωμένους νικηφόρους αγώνες και μάχες με την εργοδοσία. 

     Τέλος, αντί να απολαμβάνουν τα φώτα της "δημοσιότητας" που τους χαρίστηκαν καίγοντας έναν αλλοδαπό εργάτη, να πάει αυτοπροσώπως η "εκπρόσωπος" και να ανακαλέσει, να παρθεί πίσω αυτή η κατάπτυστη συμφωνία, να ακυρωθεί τώρα, να μην έχει καμία νομική ισχύ η παραίτηση από κάθε διεκδίκηση που υπέγραψε ο συνάδελφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]