ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τη χθεσινή μεγάλη απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις




Η συμμετοχή του εργατόκοσμου στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Χαιρετίζουμε τους πάνω από 50 συνδικαλιστικούς φορείς του νομού από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,  τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών, της νεολαίας.

Ένα πρωτόγνωρο σε όγκο πλήθος κατέκλυσε το κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστικά όταν η κεφαλή της πορείας κατευθυνόταν στην κεντρική πλατεία, τα τελευταία απεργιακά μπλοκ των διαδηλωτών βρίσκονταν έξω από το Εργατικό Κέντρο, απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο. 

Η συμμετοχή χιλιάδων απεργών που μετέτρεψαν την οργή τους σε δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας, η συμμετοχή μεγάλων βιομηχανικών χώρων δουλειάς και τα σημαντικά βήματα συμμετοχής εμποροϋπαλλήλων από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να ακυρώσουν με τη δράση τους τα κηρύγματα της μιζέριας, της υποταγής και της αναμονής.


Η απεργία στις 9 Νοέμβρη άφησε το στίγμα της στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φθηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Απαιτούμε τώρα να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Η χθεσινή απεργία είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]