ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Τα Γιάννενα τίμησαν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου [ φωτό-βίντεο]


Μαζικό "παρών" έδωσαν στις πορείες στα Ιωάννινα  εργαζόμενοι ,φοιτητικοί σύλλογοι ( Φυσικού, ΜΕΥ, ΒΕΤ, Ιατρικής, Παιδαγωγικού, Αρχαιολογίας, Εστιών Δουρούτης, Φιλοσοφίας, Νηπιαγωγών, Χημικού και Ψυχολογίας)και νεολαία τιμώντας την 49η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την κατάθεση στεφάνων από φορείς   ενώ ξεχώρισε η παρουσία μαθητών και παιδιών που κατέθεσαν στο μνημείο από ένα κόκκινο γαρύφαλλο .Ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα για την εξέγερση  που παραμένει πάντα επίκαιρη  αφού το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τους αγώνες του σήμερα ...ΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
 Μαζική διαδήλωση διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τσακίζει εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις πραγματοποιήθηκε από δεκάδες φορείς στα Γιάννενα σήμερα το απόγευμα τιμώντας την 49η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα καταδικαστικέ η βρόμικη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με κίνδυνο να σύρουν την χώρα στο βούρκο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Την συγκέντρωση και διαδήλωση οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το εργατικό κέντρο της πόλης. Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με κατάθεση στεφάνων από τους φορείς του νομού, ενώ ακολούθησε αφήγηση αποσπάσματος από το «Μεγάλο μας τσίρκο» εκ μέρους των φοιτητών του «Πολυχώρου νεανικής δημιουργίας» των φοιτητικών συλλόγων. Ακολούθησε ομιλία από την Εναιντά Νοφούλλα πρόεδρο του Φ.Σ. Φυσικού και τον Δημήτρη Καλύβα μέλος της διοίκηση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων .
Παράλληλα ξεχώρισε ιδιαίτερα η παρουσία δεκάδων μαθητών και παιδιών μικρότερων ηλικιών που κατέθεσαν στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου το δικό τους κόκκινο γαρύφαλλο. Μαθητές από τα «Λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης» του εργατικού κέντρου, από το κέντρο Προστασίας παιδιών, το «Κόκκινο αερόστατο» κ.α. έδωσαν την δική τους υπόσχεση ότι «το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα».
Επικεφαλής της πορείας μπήκανε οι φοιτητικοί σύλλογοι που με την μαχητικότητα τους βροντοφώναξαν «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκύνα» και «το Πολυτεχνείο Ζει, Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί». Στη διαδήλωση συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, ΜΕΥ, ΒΕΤ, Ιατρικής, Παιδαγωγικού, Αρχαιολογίας, Εστιών Δουρούτης, Φιλοσοφίας, Νηπιαγωγών, Χημικού και Ψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]