Ιωάννινα: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη από τον Ερυθρό Σταυρό

 


Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, πραγματοποίησε, στην κεντρική Πλατεία της πόλης, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, από 09:00 έως 14:00, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη.

Συγκεκριμένα, οι έμπειρες Νοσηλεύτριες του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ Ιωαννίνων καθώς και Εθελοντές, βρέθηκαν στην κεντρική Πλατεία, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν 100 μετρήσεις σακχάρου στο κοινό πληροφορώντας το παράλληλα για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν ευγενική χορηγία του Φαρμακείου της κας Μαρίας Μούλια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου και χρησιμεύει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μία ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία.

Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]