Η Αιτωλοακαρνανία τίμησε τους πεσόντες ήρωές της στη Βίγλα Καλπακίου

 


Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Βίγλα Καλπακίου έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Ευθύμιος Γρίβας, χθες Κυριακή 13/11, όπου και αποδόθηκαν τιμές για την θυσία των 45 αξιωματικών και οπλιτών κατά την μάχη στο ύψωμα της «Γκραμπάλας» από 14 εως 17 Νοεμβρίου 1940.


Ανάμεσα στους 45 πεσόντες οι 18 ήταν Αιτωλοακαρνάνες, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα με καταγωγή από το Θέρμο. Στο ύψωμα Βίγλα στις 16-17 Νοέμβρη του 40, έπεσαν Ηρωϊκά 48 πολεμιστές-Αξιωματικοί και οπλίτες-του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, από τους οποίους οι πέντε ήταν Μεσολογγίτες.

Η απόδοση των τιμών έγινε παρουσία του Μητροπολίτου Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, του Δημάρχου Κόνιτσας Νικόλαου Εξάρχου, εκπροσώπων των δήμων Πωγωνίου και Ζαγορίου, της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών, συλλόγων Αποστράτων Αξιωματικών, Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενών των θυμάτων και πλήθους κόσμου.


«Συγκινητικό το σημερινό οδοιπορικό μας, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πέρκου Γεώργιο Τσάμη (όπου κατήγετο ο αξιωματικός Δημήτρης Μπουρτσάλας) αλλά και εθνική υποχρέωση μας, μέσα από το θεσμικό μας ρόλο, να τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ που εξασφάλισαν την ακεραιότητα της Πατρίδας μας», τονίζει στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας.

 agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]