ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΛΑΣΥ Ιωαννίνων στο Δημ.Συμβούλιο για τις κινητοποιήσεις μουσικών του Πνευματικού Κέντρου

 


ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην προ ημερήσιας συζήτηση η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιωαννιτών» κατήγγειλε ότι αποτελεί πανελλαδικό\ή πρωτιά της εργοδοσίας στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, η άρνηση της Δημοτικής Αρχή να συναντηθεί με τα δύο σωματεία εργαζομένων παρά τις έγγραφες προσκλήσεις τους. 

Τελικά έπρεπε να γίνει ειδική πρόσκληση που να αναφέρει την εκ του νόμου υποχρέωση της εργοδοσίας να συναντάται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να καταδεχτεί η Δημοτική Αρχή να συναντηθεί αύριο. 

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται κατά μέσο όρο με 9 ευρώ μικτά την ώρα. Σε αυτό το εξευτελιστικό ποσό δεν περιλαμβάνονται οι ώρες μελέτης των μουσικών που απαιτούνται ώστε να ανταποκριθούν στα μουσικά σύνολα. Μέχρι και πέρυσι, με τους 35 μουσικούς να κάνουν 2 πρόβες εβδομαδιαίως και συνολικά 6 συναυλίες στη σαιζόν, το συνολικό κόστος της Συμφωνικής Ορχήστρας ήταν περί τις 68.000€ . Με τη μείωση των προβών, των συναυλιών αλλά και τις απολύσεις, το κόστος μειώνεται στις 35.000 ευρώ  

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Ιωαννιτών ξοδεύει μόνο για τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια 70.000€, παραχωρεί το χώρο της κεντρικής πλατείας σε ιδιώτη για να τοποθετήσει δωρεάν το carousel, χρησιμοποιεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για να ισοσκελίσει τα ανταποδοτικά τέλη που ούτως ή άλλως χρυσοπληρώνει.

Η Ολυ Τσουμάνη κάλεσε τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει τις απολύσεις, να μετατρέψει  τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, να επαναφέρει τις ώρες των προβών σε 8 την εβδομάδα, να τηρήσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, να επιχορηγήσει ο Δήμος Ιωαννιτών το Πνευματικό Κέντρο για να αν

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ούτε λίγο ούτε πολύ απάντησε ότι αυτές τις συμβάσεις υπέγραψαν οι μουσικοί, δίνοντας την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υπογράψουν καλύτερες συμβάσεις και το αρνήθηκαν και τώρα αλλάξαν οι προθέσεις τους και ζητάνε άλλα. 

Αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή εμμένει στην διάλυση των κοινωνικών δομών και του πολιτισμού ενώ δεν διστάζει να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους που καλούνται πλέον να στελεχώσουν τις υποβαθμισμένες δομές για μόλις 70€ το μήνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]