ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Επιστημονική Εκδήλωση από την Κλινική Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων11 & 12 Νοεμβρίου 2022 

Ιωάννινα

Στην πόλη των Ιωαννίνων αναμένεται να παρευρεθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το  χώρο της Αναισθησιολογίας για να συζητήσουν για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Αναισθησιολογίας και της Περιεγχειρητικής Ιατρικής αλλά και τη σημαντική επίδραση του Αναισθησιολόγου στη βελτίωση της έκβασης των ασθενών. Την επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ: Βελτιώνοντας την Έκβαση» διοργανώνει η Κλινική Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , στις 11 & 12 Νοεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Du Lac και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι εργασίες του προγράμματος θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 ενώ την ίδια ημέρα και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης  παρουσία αρχών της πόλης και του Πανεπιστημίου με την τιμητική διάκριση του Ομότιμου Καθηγητή Αναισθησιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για το έργο και την προσφορά του. 

Δίνοντας έμφαση στην πρωτοπορία και στις πρόσφατες εξελίξεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα από διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες. Μερικά από τα βασικότερα σημεία που αναμένεται να συζητηθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι:

Η προεγχειρητική βελτιστοποίηση των ασθενών

Η μείωση των περιεγχειρητικών επιπλοκών από το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα 

Η επίδραση της αναισθησιολογικής τεχνικής την έκβαση του καρκινοπαθούς ασθενούς

Ειδικές κατηγορίες χειρουργικών ασθενών

Η βελτίωση στην έκβαση του καρδιοχειρουργικού ασθενούς

Εξειδικευμένο περιεγχειρητικό monitoring

Η κρισιμότητα της μετεγχειρητικής περιόδου στην έκβαση του ασθενούς

Με φυσική παρουσία, επίσης, θα συμμετέχει στις εργασίες  ο διεθνώς καταξιωμένος επιστήμονας Dr. Domien Vanhonacker επικεφαλής του τμήματος Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βρυξελλών με δύο ομιλίες που θα αναφέρονται στη βελτίωση της έκβασης των ασθενών. 

Τέλος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανές επιδείξεις από καταρτισμένους επιστήμονες με Σενάρια προσομοίωσης σε ειδικές καταστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Ιατρικής Προσομοίωσης που διαθέτει η Κλινική Αναισθησιολογίας και Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας στους χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εγγραφή στις εργασίες είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου τόσο για φυσική, όσο και για διαδικτυακή παρουσία. Η συμμετοχή στις εργασίες πιστοποιείται με 14 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  https://anaesthesiology-ioannina.gr/


Για την Οργανωτική Επιτροπή

Πέτρος Τζίμας

Αναπληρωτής Καθηγητής Αναισθησιολογίας

Διευθυντής Κλινικής Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]