ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή και βιομηχανία, αποφάσισαν να δουλέψουν οι εργάτες εθελοντικά


 Η δημοτική αρχή και βιομηχανία, αποφάσισαν να δουλέψουν οι εργάτες εθελοντικά

 

Στο κάλεσμα του Δήμου προς συγκεκριμένη βιομηχανία της πόλης, να διαθέσει …. «εθελοντικά» τους εργάτες της για τον καθαρισμό στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη.  

 

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι  είναι θύμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών καθαριότητας όπως τις έχει καταδικάσει η Δημοτική Αρχή. Ο εργολάβος που για 400€ αδειάζει για δύο ώρες κάθε εβδομάδα τα καλαθάκια και οι εργάτες που τους ζητάει ο εργοδότης τους ….. «εθελοντικά» να θυσιάσουν τη μοναδική μέρα ξεκούρασης που έχουν, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο που «λύνει» τα προβλήματα της καθημερινότητας η Δημοτική Αρχή Ελισάφ-Γκόντα-Μπαρτζώκα

 

Στο ίδιο θέμα, εκφράζοντας την αγανάκτηση πολλών Γιαννιωτών, η Όλυ Τσουμάνη στηλίτευσε την χρηματοδότηση με 9 εκατομμύρια της ανάπλασης του πάρκου. «Πρόκειται για μια ισοπεδωμένη έκταση η οποία χρειάζεται ξεχορτάριασμα, περίφραξη, ανανέωση των δικτύων υδροδότησης και ηλεκτροφωτισμού και των περιπατητικών διαδρομών και φυσικά συντήρηση του μοναδικού κτιρίου. Είναι απορίας άξιο και  πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για το τι θα κάνει με  9 εκ. ευρώ σε αυτό το χώρο, την ίδια ώρα που για τις λαϊκές ανάγκες δεν δίνονται ούτε  ψίχλουα»

 

Πνευματικό Κέντρο : συνέχιση υποβάθμισης δομών, απολύσεων και μείωσης μισθών

Η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε ότι στις απολύσεις του εργαζομένων από τη Φιλαρμονική τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη σχολή χορού έρχεται να προστεθεί η μείωση στις ώρες πρόβας και η κατάργηση της Χριστουγεννιάτικης και Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας.  Ο γιαννιώτικος λαός οφείλει να καταλάβει ότι πίσω από τις πομπώδεις δηλώσεις και τα άρθρα του Δημάρχου για τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, στην πράξη θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης ως ο Δήμαρχος που κατήργησε κάθε δομή πολιτισμού.

Ενεργειακό Κόστος: Κατήγγειλε την τροπολογία  της Κυβέρνησης που αναμένεται να επιβαρύνει τους καταναλωτές με περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Στους δήμους οι υπηρεσίες οδοφωτισμού θα επιβαρυνθούν πάνω από 100%, καθώς η χρέωση ΥΚΩ από 13,71 ευρώ τη μεγαβατώρα θα φτάσει τα 30 ευρώ. Κάτι που θα μετακυλιστεί στους δημότες μέσω των δημοτικών τελών. Την ίδια στιγμή, βέβαια, στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, με ρεύμα υψηλής τάσης, η χρέωση για ΥΚΩ παραμένει ίδια, στα 4,14 ευρώ τη μεγαβατώρα. Κατήγγειλε  ταυτόχρονα και την απόλυτη συναίνεση της  δημοτικής αρχής σε αυτή την πολιτική που  ηγείται και στην ΚΕΔΕ  στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, δηλαδή στην ενεργειακή φτώχεια. 

Κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου την 17 Νοέμβρη  και  ώρα 5.30 μμ.

Τέλος η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε το λαό της πόλης στη σημερινή πορεία του Πολυτεχνείου . Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι στο δρόμο του ανυποχώρητου, μαζικού αγώνα γράφεται η Ιστορία, ανατρέπεται ο αρνητικός συσχετισμός, κερδίζεται το δίκιο, ενάντια στην αναμονή και τις ψευδαισθήσεις ότι με «κινήσεις κορυφών» μπορεί να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής του λαού και της νεολαίας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]