ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Ν.Ιωαννίνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου


 Αυτές τις ημέρες στα σχολεία της πόλης μας, ακούμε μέσα από τις αίθουσες τους μαθητές, με μια φωνή να στέλνουν το δικό τους μήνυμα : "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία".


     Οι μαθητές ρωτούν τους δασκάλους τους γιατί οι φοιτητές πάλευαν για ψωμί-παιδεία –ελευθερία, γιατί στην πύλη του  πολυτεχνείου είναι γραμμένα :ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ.


     49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας, τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου φωτίζουν σήμερα τον αγώνα μας για ζωή, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα.


     49 χρόνια μετά αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις που μας το στερούν. Γι' αυτό εμείς οι καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών όλους αυτούς τους μήνες δεν συμβιβαστήκαμε με τα ψίχουλά τους. Παλεύουμε για να ζούνε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας,  για να μορφώνονται σε υγιή  σχολεία.


    Καλούμε τις συναδέλφισσες καθαρίστριες να τιμήσουμε με κατάθεση στεφάνου και Συλλαλητήριο την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 5:30 μμ. στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου (Δόμπολη) μαζί με όλα τα  σωματεία του εργατικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]