Θωμάς Μπέγκας για το τεχνικό πρόγραμμα: Οι δημότες ξέρουν ότι εσείς βυθίζετε την πόλη στο σκοτάδι


«Με έναν εντελώς ευτελή τρόπο αποφάσισε η δημοτική αρχή να διαχειριστεί τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, αφού τόσο η ημέρα που επέλεξε για τη συνεδρίαση αλλά και το επίπεδο της εισήγησης (ένα δίφυλλο) σε συνδυασμό με τον χρόνο που εστάλη στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου (το μεσημέρι της Παρασκευής) αποδεικνύουν το έλλειμμα σεβασμού στη δημοκρατία και τους θεσμούς της».

Αυτό τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Ακολούθως, σημείωσε ότι η εισήγηση μεγέθους δύο σελίδων περιέχει ατάκτως ειρημένους κωδικούς παλιών έργων σε εξέλιξη και μια σειρά τίτλων νέων έργων, για τα οποία δεν δόθηκε καν ο χρόνος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τα μελετήσουν, να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία και να ενημερωθούν.

«Θα πει κανείς, μετά από τρία χρόνια τώρα αντιλήφθηκες ότι οι έννοιες όπως σεβασμός στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, διαβούλευση με την κοινωνία, συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και τους εργαζόμενους σε αυτές είναι ξένες για τη Δημοτική αρχή; Τα παραδείγματα άλλωστε είναι πολλά. Όπως η ανάθεση της πανάκριβης υπηρεσίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη χωρίς να ζητηθεί η άποψη της υπηρεσίας, οι εξελίξεις στον οδοφωτισμό, χωρίς την άποψη της υπηρεσίας, και η πρόσφατη διαμάχη με τους εργαζόμενους σε δομές του Πνευματικού Κέντρου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Απευθυνόμενος δε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» τόνισε τα ακόλουθα:

«Η πόλη αλλάζει κύριε αντιδήμαρχε και η νέα εποχή έρχεται…, με την επικοινωνιακή καταιγίδα από μέρους της δημοτικής αρχής για έναν κυκλικό κόμβο στο κέντρο της πόλης. Ένας ολόφωτος κόμβος και γύρω του σκοτάδι. Γιατί αυτό εμφανίζει στο βιντεάκι που αναρτήσατε. Και πώς να μην εμφανίσει αυτό; Τι να εμφανίσει, τα συντρίμμια της κεντρικής πλατείας που τρία χρόνια την αφήνετε να ερημώνει; Αν φωτίσετε όμως το πλάνο από το ντρόουν θα δείτε τι κάναμε εμείς σε λίγα μέτρα απόσταση από τον κόμβο: Ένα αναβαθμισμένο πάρκο στην Αίγλη, με το ξήλωμα των στεγάστρων. Μια αναβαθμισμένη πλατεία Πάργης. Ένα αναβαθμισμένο πάρκο γύρω από το ΔΙΕΘΝΕΣ, με απομάκρυνση κι εκεί των αντιαισθητικών στεγάστρων. Μια αποκατάσταση του αναψυκτηρίου της ΟΑΣΗΣ, με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομία και τέλος, ένα ώριμο έργο προς υλοποίηση για την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας, μέσω διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Όλα αυτά είναι έργα και ημέρες της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» σε μια μικρή έκταση του δήμου, εκεί που εσείς θελήσατε να σβήσετε τα φώτα μπας και καταφέρετε να τα κρύψετε».

Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις δια του τύπου των Ιωαννίνων για την καταιγίδα απευθείας αναθέσεων που ξεκίνησε από τον ΣΥΔΛΙ, όπου προΐσταται ο αντιδήμαρχος έργων και η οποία προβλέπεται να επεκταθεί και στο δήμο.

Τέλος, τόνισε τα ακόλουθα: «Στην αρχή του τελευταίου χρόνους διοίκησής σας, οφείλετε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στη διάρκεια της συζήτησης του τεχνικού προγράμματος για το 2023 να κάνετε έναν σοβαρό απολογισμό του έργου σας. Το οφείλατε πρώτα στους πολίτες και μετά στο δημοτικό συμβούλιο. Αντ’ αυτού μας εισηγηθήκατε μέσω ενός δίφυλλου, το «όραμά» σας για το μέλλον του δήμου. Είναι προσβολή για τους πολίτες και το δημοτικό συμβούλιο. Όσες τεχνικές και να χρησιμοποιήσετε, ο πολίτης γνωρίζει ότι εσείς βυθίζετε το δήμο στο σκοτάδι κι όχι οι άλλοι».


Μόνο για την κορδέλα

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της παράταξης, Γιάννης Λιόντος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα έργα σε φάση μελέτης και τα νέα έργα που μας διαμοιράστηκαν στο περσινό τεχνικό πρόγραμμα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που εμφανίζονται και φέτος. Πέρασε δηλαδή ένας ολόκληρος χρόνος για να πούμε τα περσινά. Όταν λοιπόν για έργα μικρά χάνεται ένας ολόκληρος χρόνος με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά ότι δεν μπορείτε να μελετήσετε, πόσο μάλλον να υλοποιήσετε, μεγάλα έργα.


Είναι αυτή η πρόταση της «Νέας Εποχής» για την επόμενη μέρα; βλέπουμε κάποιους τίτλους έργων και μια πλειάδα εκατομμυρίων να μοιράζονται (εκτιμούμε ότι αυτά εγγράφησαν και μάλλον έχουν να κάνουν με την πρόσκληση της περιφέρειας), αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι, η αντίληψη πιθανότατα  ήταν: «εγγράφοντας κάτι λίγο απ’ όλα, θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.!


Θα μας πείτε λοιπόν εδώ ένα δικό σας έργο που θα παραδώσετε στην επόμενη δημοτική αρχή, ή έστω να είναι στις ράγες;

Ένα έργο που να συλλάβετε την ιδέα, να το διαβουλευτηκατε, να το σχεδιάσατε με τις υπηρεσίες μας ή και με τη βοήθεια συνεργατών και να φτάσετε έστω και στην περιβόητη μακέτα που ειρωνεύεστε; Γιατί αυτή η μακέτα κυρίες και κύριοι είναι αυτό που ο επόμενος θα μπορέσει να συνεχίσει και να παραδώσει το έργο για το καλό του τόπου. Σας απαντώ λοιπόν ότι, Τίποτε δεν αφήνετε. Αυτό που βλέπουμε είναι όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να έχει επικεντρωθεί σε κάποιες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, προσπαθώντας να αναδείξει και να αποδείξει ότι είναι μια παραγωγική δημοτική αρχή. Η αίσθηση όμως που μένει στους δημότες και δεν είναι τυχαίο, είναι ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο την επικοινωνία και όχι την ουσία. Όπως όμως έλεγε ο Σοφοκλης:

Μικρού δε αγωνος ου Μεγα έρχεται κλεος, Από ασήμαντο αγώνα δλδ, δεν προκύπτει μεγάλη δόξα!

Εννοείται πως υπέρ ψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα εκφράζοντας όμως την τεράστια αγωνία μας ότι η επόμενη δημοτική αρχή, θα έχει πολλή δουλειά να κάνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]