Άρτα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στη Μαλαματίνα




Μετράμε ήδη τρεις μήνες σκληρού απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα, με ανθρώπινες αλυσίδες στην πύλη απέναντι στον απεργοσπαστικό μηχανισμό και τα ΜΑΤ, με ξύλο και συλλήψεις αλλά και με την ανάπτυξη της έμπρακτης αλληλεγγύης από τους εργαζομένους/ες σε όλη την Ελλάδα.


Ο αγώνας των εργαζομένων για την ανάκληση των 15 απολύσεων συναδέλφων τους και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης δεν έχει απέναντι του μόνο την άτεγκτη στάση της εργοδοσίας της Μαλαματίνας αλλά και τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη που αποδεικνύεται «πραγματικό πολυεργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης και των αφεντικών για το τσάκισμα των εργατικών αγώνων και την απονεύρωση των συνδικαλιστικών διαδικασιών.


Όταν η εταιρεία μιλούσε για εξυγίανση, ζητούσε από τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη», αλλά όταν ήρθε η ώρα της κερδοφορίας, τους πετά, όπως κάνουν πάντα οι εργοδότες. Και τώρα με τις απολύσεις στέλνει μήνυμα ότι το δόγμα νόμος και τάξη θα το επιβάλλει με κάθε τρόπο.


Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της «Μαλαματίνας».

Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. 

Να υπογραφεί Συλλογική σύμβαση Εργασίας. 


Σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης ενισχύουμε και οικονομικά τον αγώνα των εργαζόμενων και στην μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη στην Άρτα, θα φοράμε τα μπλουζάκια των απεργών της Μαλαματίνα.




Άρτα, 26 Οκτωβρίου 2022

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]