ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Έρχεται μποναμάς πριν τα Χριστούγεννα για τους συνταξιούχους – Ποιους αφορά


 Έρχεται μποναμάς  πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή από την Τρίτη 20 έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους. Αναλυτικά:

Αυξήσεις στις συντάξεις

Κέρδος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δουν από τις 20 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι. Παράλληλα, ετήσια αύξηση προβλέπεται και  από τον νόμο Βρούτση η οποία  θα δοθεί με τις συντάξεις των Ιανουαρίου 2023. Επίσης προς το τέλος Ιανουαρίου 2023 θα δοθεί η οριζόντια αύξηση του 7,6% στις συντάξεις. Σημειώνεται ότι αυξάνονται και η εθνική αλλά και η ανταποδοτική σύνταξη.


Προσωπική διαφορά 

Από τους 931.631  συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, το  88% θα δει και αυτό αυξήσεις στις αποδοχές του. Αναλυτικά:


Συνολικά 525.456 συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν αυξήσεις λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης .  Παράλληλα οι ίδιοι θα δουν σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.


Επιταγή ακρίβειας

Αυξήσεις στις αποδοχές τους θα δουν συνολικά 265.367 συνταξιούχοι λόγω της καταβολής της επιταγής ακρίβειας  των 250 ευρώ αλλά  και παράλληλα σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.


Η επιταγή ακρίβειας θα καταβληθεί περίπου στις 20 Δεκεμβρίου:


σε 1 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους . Αυτό αφορά όσους λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 800 ευρώ.

σε περίπου 30.000 ανασφάλιστους  υπερήλικες. Δηλαδή όλοι όσοι είναι πάνω από 67 ετών και δεν έχουν κατοχυρώσει ασφαλιστικό δικαίωμα.

σε 172.000 άτομα με αναπηρία. Αυτό αφορά όσους έχουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

σε 1,5 εκατ. πολίτες που λαμβάνουν ήδη το επίδομα παιδιού.

σε 250.000 δικαιούχους  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023

Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις  Ιανουαρίου 2023. Αναλυτικά:


Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022  θα πληρώσουν οι  τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΔΕΗ τις  κύριες και τις  επικουρικές συντάξεις.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβάλουν οι τέως φορείς ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τράπεζες,  εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ – ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και το δημόσιο σε αυτούς που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις  από τους τέως φορείς ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ – ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ σε αυτούς των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει  σε 0, 2, 4, 6, 8.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]