Θεοδωρικάκος για την Κιβωτό του Κόσμου:Οι δράστες, όποιοι και αν είναι, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

 


Τ. Θεοδωρικάκος: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Απέναντι στο νόμο δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας»


«Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας», τόνισε -μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha- ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».


«Οι δράστες, όποιοι και αν είναι, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, η Ελληνική Αστυνομία και όλες οι Αρχές θα συμβάλλουν στην έρευνα», προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Όσο και αν οι αποκαλύψεις μας προκαλούν σοκ, είναι προτιμότερη η αλήθεια», επισήμανε ο Υπουργός.




Η έρευνα για την υπόθεση την Κιβωτό του Κοσμού θα φτάσει μέχρι το τέλος


Όπως συνέβη και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, υπενθυμίζω την τραγική και απάνθρωπη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, όπως συνέβη και με έναν πασίγνωστο συγγραφέα, ο οποίος συνελήφθη και βρίσκεται στη φυλακή για χρήση παιδοφιλικού-  πορνογραφικού υλικού, όπως συνέβη και με την υπόθεση της κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο που βιάστηκε από έναν εγκληματία αλβανικής καταγωγής, το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όποιος και αν είναι. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση οφείλουμε να φτάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Εισαγγελικές Αρχές, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς μας που συνδράμουν το έργο των δικαστικών Αρχών. Η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, όποιοι και αν είναι οι φερόμενοι δράστες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.


Είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα


Το θέμα αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ευαισθησία γιατί αφορά παιδιά. Αφορά παιδιά τα οποία δοκιμάζονται, είναι από οικογένειες οι οποίες στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Έχουν βρεθεί από τα εφηβικά τους, απ’ τα παιδικά και εφηβικά χρόνια σε Γολγοθά και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε. Οφείλουν να στηρίξουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη παρακολούθησης τέτοιου είδους Ιδρυμάτων καθώς και όλος ο Κυβερνητικός μηχανισμός σχετικά τη στήριξη αυτών των παιδιών. Πιστεύω ότι κυρίως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι ταγμένοι να αποκαλύπτουν την αλήθεια, διότι όταν υπάρχει κάτι σάπιο είναι προτιμότερο να αποκαλύπτεται. Να γίνεται κάθαρση και να προχωράμε μπροστά με έναν πιο αξιόπιστο και σταθερό τρόπο. Πιστεύω ότι αυτό οφείλουμε να αφήσουμε για τις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη και γι’ αυτό όσο και αν σοκαριζόμαστε, όσο κι αν γκρεμίζονται πράγματα μέσα μας, είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα.


Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτές οι δομές είναι συγκροτημένες με στόχο να συνδράμουν τα παιδιά και ολόκληρη η κοινωνία αλλά και οι μεγάλοι τομείς του Κράτους έχουν βοηθήσει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Συνεπώς θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα η προστασία της ψυχής και της ακεραιότητας αυτών των παιδιών από όλους τους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]