Άρτα: Στην απόκτηση απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων προχωρά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά
Με ένα απορριμματοφόρο όχημα βιοαποβλήτων  6m3 με σύστημα πλύσης κάδων, εξοπλίζεται ο στόλος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Νικολάου Σκουφά καθώς υπεγράφη η σύμβαση απόκτησής του μεταξύ της δημάρχου κ. Ροζίνας Βαβέτση και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Α.Ε.Β.Ε).


 Η απόκτηση του απορριμματοφόρου εντάσσεται στο πρόγραμμα «Προμήθεια εξοπλισμού Α/Φ οχήματος βιοαποβλήτων Δήμου Ν. Σκουφά» της Πράξης "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ". 


 Το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 173.352,00 ευρώ 


 Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, προκειμένου να επιτύχει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αφενός και αφετέρου την αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων, έχει υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση και η οποία εγκρίθηκε, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο «Διαχείριση βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου (Α΄ κύκλος)».


 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την απόκτηση του απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων και «δράσεις οικιακής κομποστοποίησης».


Στο πλαίσιο αυτό θα ο Δήμος Ν. Σκουφά θα προμηθευτεί :


479 κάδους οικιακής κομποστοποίησης ελάχιστης χωρητικότητας 300L


2.257 κάδων κουζίνας 10L


127 εξωτερικοί κάδοι 120lt


63 εξωτερικοί κάδοι 240lt


21 εξωτερικοί κάδοι 360lt


42.672 κομποστοποιήσιμες σακούλες για κάδο 10lt


 


Ο συνολικό προϋπολογισμός του έργου είναι  298.061,92 €  και πηγή χρηματοδότησης είναι το Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020


 


Βάση του συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, υπολογίζεται ετήσια εκτροπή βιοαποβλήτων συνολικής ποσότητας 460 τόνων/ ανά έτος καθώς και 96 τόνων/ ανά έτος, μέσω της οικιακής κομποστοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]