ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων :Παιδική Σκηνή μετά από 3 χρόνια...με το θεατρικό έργο "Μια Γιορτή στου Νουριάν"! Μεγάλο το ενδιαφέρον από τα σχολεία !




 Για την επανέναρξη της Παιδικής - Εφηβικής Σκηνής μετά από τρία χρόνια παύσης λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατά του COVID 19, μίλησαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος κ. Χριστίνα Κωτσαντή και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Χάρης Πεχλιβανίδης του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, καθώς και ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Βασίλης Κουκαλάνι. Το θεατρικό έργο "Μια Γιορτή στου Νουριάν" του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Καμπέρειο Θέατρο. Από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ξεκινάνε οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Ηπείρου.
Η κ. Κωτσαντή ανέφερε μεταξύ άλλων για το μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των σχολείων. 68 σχολεία, 10.062 μαθητές και 400 εκπαιδευτικοί ήδη έχουν δηλώσει ότι θα παρακολουθήσουν την παράσταση.
Ο κ. Πεχλιβανίδης μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το ΔΗΠΕΘΕΙ στο θέατρο για παιδιά αλλά και στο ότι αποσκοπεί να προσεγγίσει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα δια μέσου της θεατρικής πράξης. Χρέος της Παιδικής Σκηνής είναι να ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα όπως αυτά της διαφορετικότητας, της ξενοφοβίας, της αποδοχής του άλλου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους συντελεστές του έργου.
Τέλος, το λόγο πήρε ο σκηνοθέτης κ.Κουκαλάνι ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο, μιλώντας για μία παράσταση  που ταράζει τα νερά του κατεστημένου παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα, μιας και τοποθετεί στο κέντρο των γεγονότων, της δράσης και της ζωής τα ίδια τα παιδιά. Έτσι σε σύνθετα κοινωνικά προβλήματα τα παιδιά δίνουν τις πιο απλές, λογικές και αυθόρμητες λύσεις, αποδεικνύοντας ότι η ζωή έχει πλάκα, η εξέγερση έχει πλάκα, η επανάσταση έχει πλάκα, το να αμφισβητείς διαρκώς έχει πλάκα.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Volker Ludwig
Μετάφραση/Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Αλεξάνδρα Σιάφκου - Αριστοτέλης Καρανάνος
Τραγούδι παράστασης: Active Member
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Παίζουν: Γιώργος Ιωσηφίδης, Σπύρος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη, Χρήστος Χρήστου
Τιμές εισιτηρίων (Για την πρεμιέρα): 
Γενική είσοδος:  10 ευρώ
Μαθητές, φοιτητές: 5 ευρώ 
Στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65ετών, ΑΜΕΑ και άνεργοι: 3 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]