ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Ιωάννινα:Ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου

 


Με οδηγό την πρακτική που εφαρμόστηκε και οδήγησε στο θετικό πρόσημο της περσινής εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής χρονιάς (2021-22), όπου η πανδημία ανέστειλε τη λειτουργία μεγάλου αριθμού Συλλόγων Παραδοσιακού Χορού στα Γιάννινα και την Ελλάδα, ξεκίνησε από τον Οκτώβρη 2022, με ιδιαιτέρως θετικά μηνύματα για τη νέα περίοδο, το βραβευμένο με διεθνείς διακρίσεις Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησαν οι παιδικές ηλικίες αφού τα ενήλικα τμήματα είχαν ετήσια δραστηριότητα και έτσι συμπληρώθηκε η σύνθεση τμημάτων για κάθε ηλικία και επίπεδο, όπως γίνεται για 38 έτη.


Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις των δυο τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας, οι οποίες με ηπιότερη ένταση θα συνεχιστούν πιθανώς για χρόνια, οδήγησαν το Τμήμα στην ανεύρεση νέων τρόπων διδασκαλίας και παραστάσεων- παρουσιών αφού έπρεπε να περιλαμβάνουν μέτρα, όπως: χρήση μάσκας, αποστάσεις (μη επαφή) σε μαθήματα και παραστάσεις, συχνά διαλλείματα, προσαρμογή της κύριας ύλης (χοροί) ώστε η ένταση και οι αναπνοές να είναι σε ανεκτά επίπεδα λόγω της μάσκας κλπ.


Οι πρακτικές αυτές και ο νέος τρόπος διδασκαλίας και εκμάθησης διατήρησαν το έμψυχο δυναμικό σε καλό επίπεδο χωρίς κρούσματα και αφετέρου απετέλεσαν οδηγό για άλλους φορείς.


Τα αποτελέσματα, ήδη, άρχισαν να φαίνονται αφού σημαντικός αριθμός μαθητών- χορευτών ήδη έχει ενταχθεί σε αυτά για τη νέα χρονιά.


Παράλληλα και μέσα στο πλαίσιο των υγειονομικών περιορισμών, το Τμήμα δεν ανέστειλε τις δημόσιες παραστάσεις και παρουσίες του αλλά αντιθέτως πραγματοποίησε ένα σημαντικό αριθμό, ανάλογο ή και ανώτερο παλιότερων ετών, που έφτασε τις 22, τοπικού, πανελλαδικού και διεθνούς χαρακτήρα. Ενδεικτικά αναφέρονται: Διοργάνωσε δυο φεστιβάλ με συλλόγους όλων των ηλικιών και θέμα τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και μια εκδήλωση για τα «Σπάργανα του Χριστού», στο Κάστρο. Συμμετείχε σε δίωρο τηλεοπτικό αφιέρωμα του καναλιού της Βουλής για τα Γιάννινα, σε πέντε διεθνή αθλητικά γεγονότα (ΠΑΣ Γιάννενα- Άγιαξ, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Σκι, Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, Run Greece ), στην τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Γιάννινα ενώ συνέχισε τις καθιερωμένες παρουσίες όπως κάλαντα, παρελάσεις, παραστάσεις σε φεστιβάλ κ.ά.


Τα μαθήματα γίνονται στον όμορφο χώρο στο Πάρκο Κουραμπά, στα Λακκώματα, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα, (Δωδώνης 35). Πληροφορίες: 5-9 μ.μ., τηλ 2651048235

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]