ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις - Τα κριτήρια

 


Mεγάλη ευκαιρία για τους καταναλωτές ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια είναι το πρόγραμμα που έχει στα σκαριά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για αντικατάσταση των ηλεκτρικών θερμοσίφωνων με ηλιακούς και πρόκειται να τρέξει προς το τέλος του χρόνου.



Οπως μεταδίδει το imerisia.gr,η επιδότηση στα νοικοκυριά που θα προχωρήσουν στην αλλαγή των θερμοσίφωνων, θα γίνει με χρηματοδότηση από το repowerEU, ύψους 60 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.


Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Κωστα Σκρέκα, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με ανάλογα κριτήρια και προϋποθέσεις επιδότησης.


Υπενθυμίζεται, ότι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με το μέσο κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται στα 800 με 1000 ευρώ.


Υπολογίζεται ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος, ενώ η αντικατάστασή τους εκτιμάται ότι θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργειας 20%.

πηγή imerisia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]