Με τον 3ο Διεθνή Αγώνα «Εις μνήμη Σωτήρη Στάμου» κλείνει η επιτυχημένη χρονιά για το Ν.Ο.Ι


Με θετικό πρόσημο «κλείνει» η αθλητική χρονιά για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων  που το 2022 έκανε την πόλη μας υπερήφανη σε παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διοργανώσεις με 11 χρυσά μετάλλια και πολλές διακρίσεις, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στο αγώνισμα της κωπηλασίας. 

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου με τον 3ο Διεθνή Αγώνα «Εις μνήμη Σωτήρη Στάμου». Πρόκειται για μία διοργάνωση με βαρύνουσα συναισθηματική αξία για το Ν.Ο.Ι. καθώς ο Σωτήρης Στάμος «υπηρέτησε» τον Όμιλο για σειρά ετών αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη.

Στις διακρίσεις των αθλητών αλλά και στο σπουδαίο έργο του Σωτήρη Στάμου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Μάρθα Παλαιοπάνου σημειώνοντας: «Ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλο με διακρίσεις που ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τη δυναμική των σπουδαίων αθλητών μας. Η Κατερίνα Γκόγκου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αλλά και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων και ο Θανάσης Παλαιοπάνος που με τον συναθλητή του Γιάννη Καλανδαρίδη (ΕΝΟΑ) κατέλαβαν την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ολυμπιακό άθλημα του Διπλού Σκιφ Ανδρών, καθώς και όλοι οι αθλητές μας που κατάφεραν εξαιρετικές διακρίσεις και μετάλλια αποδεικνύουν ότι τα Γιάννενα δικαίως θεωρούνται «Μητρόπολη» της Κωπηλασίας. Το 2022 θα ολοκληρωθεί αγωνιστικά με τον 3ο Διεθνή Αγώνα «Εις μνήμη Σωτήρη Στάμου» με τον οποίο τιμούμε έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το άθλημα. Ο Σωτήρης Στάμος υπηρέτησε με αυταπάρνηση τον Όμιλο και οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργο του. Σε αυτή την κατεύθυνση καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φιλοξενήσουμε το 2025 στην πόλη των Ιωαννίνων το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, μία διοργάνωση που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα, η κ. Παλαιπάνου ευχαρίστησε για τη στήριξή τους, τους προπονητές κ.κ. Παλαιοπάνο Απόστολο, Λιόντο Φώτη, Λιόλιο Σάκη, Ευθυμίου Βασίλη, Τσίλη Γιάννη και Μηλιώτη Παναγιώτη καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Παπαγεωργίου Δημήτρη, Μπάγια Σπυριδούλα, Ντάρα Βασίλη, Τσιάβο Γιάννη, Σαραλιώτη Γιώργο, Λαγό Κώστα, Σβάιερ Αντωνία και Ρίζο Λάμπρο χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη βοήθειά τους.

Η Κατερίνα Γκόγκου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αλλά και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων, μίλησε για τις διακρίσεις της ευχαριστώντας ιδιαίτερα το Ν.Ο.Ι. για τη στήριξη και εξέφρασε την ελπίδα η επόμενη χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη για τον Όμιλο. «Ευχαριστούμε πολύ το Ν.Ο.Ι. που μας βοήθησε με την προετοιμασία μας και αυτή η συλλογική προσπάθεια απέφερε καρπούς και πολλές επιτυχίες» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι στον Πρωταθλητισμό υπερτερούν οι δύσκολες στιγμές αλλά οι ευχάριστες είναι αυτές που μένουν για πάντα αποτυπωμένες στην καρδιά και το μυαλό των αθλητών.

Στις δυσκολίες που βίωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ολυμπιακό άθλημα του Διπλού Σκιφ Ανδρών αναφέρθηκε ο Θανάσης Παλαιοπάνος που χαρακτήρισε την 6η θέση ιδιαίτερα ικανοποιητική δεδομένου ότι το πλήρωμά του δεν είχε την εμπειρία των άλλων πληρωμάτων. «Η απόδοσή μας ήταν εξωπραγματική δεδομένης της εμπειρίας των συναγωνιστών μας και αποτελεί μία καλή βάση για τον αγώνα του 2023. Ο Ν.Ο.Ι. με στήριξε και με βοήθησε πολύ όταν μετά από μία διακοπή δύο μηνών αποφάσισα να επιστρέψω στην ενεργό δράση και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα» τόνισε ο αθλητής. 

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου έκανε λόγο για συλλογική προσπάθεια αθλητών, προπονητών και διοίκησης και σημείωσε ότι φιλοδοξία και στόχος του Δ.Σ. είναι η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2025. «Θέλουμε και μπορούμε να ανεβάσουμε τον Όμιλο και τη γιαννιώτικη κωπηλασία ακόμη πιο ψηλά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Ν.Ο.Ι. το 2023 συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στο άθλημα της κωπηλασίας έχοντας μία διαδρομή αντάξια κορυφαίων παγκόσμιων αθλητικών συλλόγων, με εκατοντάδες μετάλλια και διακρίσεις. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]