Τι να προσέχετε όταν παραγγέλνετε ξύλα – Πού θα φτάσουν οι τιμές

 


Οδηγίες προς τους καταναλωτές για το πώς θα πρέπει να παραγγέλνουν  ξύλα έδωσε ο  Γενικός Γραμματέας Εμπορίας και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο τόνος ξύλα συνδυάζεται με το 1 κυβικό μέτρο ξύλα. Στην πραγματικότητα μπορούμε να παραγγείλουμε ένα κυβικό μέτρο ξύλα. Τα καυσόξυλα τα σκισμένα ή τα στοιβαγμένα ή τα στρογγυλά τα οποία δεν έχουν κοπεί πάντοτε αγοράζονται με όγκο. Αυτό που αγοράζεται σε βάρος είναι το πέλετ» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφερόμενος στον τρόπο που θα πρέπει να γίνονται οι παραγγελίες των ξύλων.


«Στην πράξη ο τρόπος με τον οποίο αγοράζουμε ξύλα είναι σε όγκο. Γιατί τα ξύλα μπορεί να έχουν διαφορετικό ποσοστό υγρασίας. Άρα όσο πιο υγρό είναι ένα ξύλο, τόσο πιο βαρύ είναι» συμπλήρωσε.


Τι πρέπει να προσέχουμε όταν παραγγέλνουμε ξύλα

Εν συνεχεία ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες όταν παραγγέλνουν ξύλα.  Όταν οι πολίτες θέλουν να παραγγείλουν ξύλα θα πρέπει να είναι στο κατάστημα από που κάνουν την παραγγελία διότι εκεί υπάρχουν πρόσθετες παλέτες,  όπου γίνεται η ογκομέτρηση και πρέπει να είναι βέβαιοι ότι παραλαμβάνουν το ξύλο που έχουν παραγγείλει.


«Υπάρχει σύστημα μέτρησης, μια πρόσθετη παλέτα στην οποία επιτρέπεται και μπορούν να μπουν τα ξύλα, έτσι είναι το σωστό. Εάν αυτό δεν συμβαίνει σε ορισμένα εμπορικά καταστήματα που πωλούν ξύλα, τότε υπάρχει ζήτημα αγορανομικό και θα πρέπει να το καταγγείλετε»  σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος.


Για τις τιμές των ξύλων

Τα ξύλα έχουν διαφορετική τιμή ανάλογα με το είδος τους επειδή έχουν διαφορετική θερμογόνο δύναμη τόνισε ο ίδιος και ανέφερε ένα σχετικό παράδειγμα.


«Το πεύκο καίγεται πάρα πολύ γρήγορα και δεν παράγει θερμότητα. Ωστόσο τα υπόλοιπα ξύλα καίγονται πιο αργά και παράγουν περισσότερη θερμότητα. Γι’ αυτό υπάρχει και διαφορά στην τιμή τους»  επεσήμανε και πρόσθεσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό ο καταναλωτής να προσέχει τον όγκο αλλά και το είδος του ξύλου που παίρνει.


Δείτε πόσο ζυγίσουν τα διάφορα είδη των καυσόξυλων

Πόσο ζυγίσουν τα διάφορα είδη καυσόξυλων; Αναλυτικά:


Οξιά


στοιβαγμένα καυσόξυλα: 453 ευρώ

καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χυδήν) 306 κιλά

Ελιά


στοιβαγμένα καυσόξυλα: 583 ευρώ

καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χυδήν) 393 κιλά

Δρυς 


στοιβαγμένα καυσόξυλα: 450  ευρώ

καυσόξυλα που δεν έχουν στοιβαχθεί (χυδήν) 304  κιλά

Πεύκο


στοιβαγμένα καυσόξυλα: 349   ευρώ

καυσόξυλα  που δεν έχουν στοιβαχθεί (χυδήν) 215  κιλά

πηγή Ant1

 enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]