Ιωάννινα:Συνάντηση Ελισάφ με τον Υφυπουργό ΠολιτισμούΣε θέματα σύγχρονου πολιτισμού και ενίσχυσης των πολιτιστικών δομών της περιοχής επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν συνεργάτες του Υφυπουργού, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Χάρης Πεχλιβανίδης και ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα πολιτισμού Χρήστος Παπαδόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα των πολιτιστικών δομών που λειτουργούν στο Δήμο, προβλήματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν λόγω της πανδημίας.

«Κωδικοποιήσαμε τα προβλήματα των δομών μας για να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις με την στήριξη και του Υπουργείου. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με αποτελέσματα για τις μελλοντικές μας δράσεις» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού από την πλευρά του δήλωσε ότι τα Γιάννενα έχουν τεράστια παράδοση στον πολιτισμό αλλά και μεγάλη δυναμική.


«Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει δώσει νέα εργαλεία για να συνεργαστούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες μέσα από τον πολιτισμό και να δούμε τρόπους σύμπραξης και συνέργειας» σημείωσε ο Υφυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο από την πλευρά του θα στηρίξει δράσεις των Δήμων και έκανε ειδική μνεία στο Δήμο Ιωαννιτών και την δυναμική στήριξη του πολιτισμού και των δομών.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα χειροτεχνίας που αναπτύσσει το Υπουργείο Πολιτισμού και το οποίο επικεντρώνεται στην ξυλογλυπτική, την υφαντουργία και την κεραμική. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται οι δυνατότητες και οι τρόποι ένταξης και των Ιωαννίνων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]