Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ Άρτας:Ακτινοδιαγνωστικό ώρα ΜΗΔΕΝ.....

560 χρωστούμενα ρεπό δεδουλευμένης εργασίας, εργαζόμενοι που δουλεύουν 6 και πάνω μέρες την εβδομάδα για να καλυφθούν οι βάρδιες, δεκάδες κενά οργανικών θέσεων παραϊατρικού προσωπικού τεχνολόγων και ΔΕ που δεν καλύπτονται, καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καμιά πρόσληψη έστω επικουρικού προσωπικού παρά τις τεράστιες ανάγκες ούτε καν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τουλάχιστον 6 αποσπάσεις- μεταθέσεις για άλλες δομές του ΕΣΥ μόνιμου προσωπικού του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος που έγιναν χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Νοσοκομείου Άρτας ( από … «παραπάνω») τα τελευταία 4-5 χρόνια, συνεχή «εντέλλεσθε» στο αντίστοιχο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άρτας για κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, διάλυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ειδικά για το ΚΥ Άρτας παρόλο που υπάρχει εκεί ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, αυτό υπολειτουργεί και οι ακτινογραφίες γίνονται ή/και γνωματευονται στο Νοσοκομείο της Άρτας, αφού όχι μόνο το παραϊατρικό προσωπικό αλλά και ο ακτινολόγος γιατρός του ΚΥ καλύπτει πάλι με «εντέλλεσθε» εφημεριακές ανάγκες των Νοσοκομείων Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας. Αυτή είναι η κατάσταση.

Και για ποια εποχή μιλάμε; Για την περίοδο της πανδημίας Covid19 που οι ακτινογραφίες και οι αξονικές είναι σε έξαρση, όπως και η covid! 

Ενώ ταυτόχρονα και η πρόληψη έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων αφού στο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού δεν κλείνονται ραντεβού ούτε για αξονικές, ούτε για μαστογραφίες, ούτε για υπερήχους, ούτε για μέτρηση οστικής πυκνότητας, ούτε για ακτινογραφίες. Για να είμαστε ακριβείς, πέρα των εκτάκτων περιστατικών και των νοσηλευομένων κλείνεται μόνο ΕΝΑ ραντεβού την ημέρα για αξονική και μόνο σε ανασφάλιστους ασθενείς. Όλοι οι υπόλοιποι είτε σπρώχνονται στα αντίστοιχα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα ( αν έχουν λεφτά), είτε στα άλλα όμορα Νοσοκομεία, είτε περιμένουν στον σπίτι τους χωρίς καμιά φροντίδα. 

Τον μήνα της πρόληψης για τον καρκίνου του μαστού, το Νοσοκομείο της Άρτας που διαθέτει σύγχρονο μαστογράφο, ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ γιατί δεν υπάρχει προσωπικό για τον δουλέψει! 

Η 6η Υ.ΠΕ. και η Διοίκηση της, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, περί άλλων τυρβάζει! Έτσι για μια ακόμη φορά χθες, με έγγραφο του ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., από τη μία διέκοψε την απόσπαση συναδέλφων από το ΚΥ Άρτας στο Νοσοκομείο, από την άλλη ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ την πλήρωση της έστω μιας θέσης αντίστοιχου επικουρικού προσωπικού που εγκρίθηκε από το Υπουργείο για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα. 

Βέβαια δεν μας προξενεί εντύπωση η στάση της 6ης Υ.ΠΕ. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που από τη μια εγκρίνει σε μόνιμο προσωπικό αποσπάσεις και από την άλλη μοιράζει εντέλλεσθε σε συναδέλφους της ΠΦΥ για να καλυφτούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, που δημιουργούνται και λόγω των αποσπάσεων. Το ίδιο έγινε και το καλοκαίρι και μάλιστα με γιατρό του Ακτινοδιαγνωστικού! Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ούτε καν επικουρικό προσωπικό για τον εργαστηριακό τομέα. Μόνο μία θέση επικουρικού προσωπικού ενέκρινε και ακόμη και αυτή μέχρι σήμερα δεν την έχει υπογράψει προκειμένου να πληρωθεί. 

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. για την επαναλαμβανόμενη στάση διάκρισης απέναντι στο Νοσοκομείο της Άρτας και για όλες αυτές τις κινήσεις που γίνονται χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Νοσοκομείου. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την πολιτική απόφαση διάλυσης των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για την στυγνή αδιαφορία της απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. 

Ζητάμε ειδικά για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα:

ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν τα οργανικά κενά στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα. Να καλυφθούν οι ανάγκες και να σταματήσει η εργασιακή εξόντωση των συναδέλφων, γιατί εξόντωση είναι το να υπάρχουν 560 χρωστούμενα ρεπό δεδουλευμένης εργασίας. 

ΑΜΕΣΑ μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού. 

ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει να δουλεύει ο μαστογράφος και να γίνονται ραντεβού για μαστογραφίες 

ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν τα ραντεβού για όλους τους πολίτες στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.

ΑΜΕΣΑ στήριξη και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας. 

Αυτή την στιγμή το Υπουργείο Υγείας έχει σε διαβούλευση το νέο πόνημα, το νέο νομοσχέδιο για την δημόσια υγεία με το οποίο επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα σε ότι ήταν και είναι το ΕΣΥ, άρει την μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες των Νοσοκομείων και λέει στους πολίτες να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να έχουν υπηρεσίες υγείας. 

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας και των Κέντρων Υγείας του νομούς. Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]