Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος;




Με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη λιανική αγορά ρεύματος από την 1η Αυγούστου οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω για να διασφαλίσουν  χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος της αγοράς.


Οι αλλαγές είναι οι εξής:


•         Η μηνιαία πάγια χρέωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ

•         Απαγορεύεται η χορήγηση εκπτώσεων που συνδέονται με την χονδρεμπορική αγορά

•         Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει ανασταλεί για 12 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα χωρίς καμιά επιβάρυνση, να αλλάξουν πάροχο ρεύματος όποτε επιθυμούν.

Με τα νέα δεδομένα της αγοράς οι καταναλωτές πρέπει να ερευνούν πριν επιλέξουν πάροχο , για το τι τους συμφέρει καλύτερα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν εργαλεία σύγκρισης τιμών για φτηνό ρεύμα όπως το site https://revma1.gr/ που μπορεί να συγκρίνει τους παρόχους και να προτείνει το φτηνότερο ρεύμα πάντα με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών.


Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές:

•         Η τιμή του παγίου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 €. Εάν τα ξεπεράσει η πρακτική αυτή θεωρείται παράνομη και υπόκειται στον νόμο Προστασίας του Καταναλωτή. Ο καταναλωτής σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία και ύστερα θα επιληφθεί του ζητήματος η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

•         Οι πάροχοι συχνά ανακοινώνουν χαμηλό πάγιο, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι για όλη τη διάρκεια των 12 μηνών της σύμβασης.

•         Προσφορές, οι οποίες συνδέουν τις τιμές της κιλοβατώρας με την κατανάλωση.

•         Οι πάροχοι ενέργειας τείνουν να συνδέουν την χαμηλότερη τιμολόγηση με τη συνεπή πληρωμή, πράγμα που δεν συνιστά παρανομία, στην περίπτωση που δεν παραπλανάται ο καταναλωτής.

Είναι σημαντικό ότι μετά την έκρηξη που σημείωσε η τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού τον Αύγουστο, ακολούθησε μια περίοδος διαρκούς πτώσης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τους  καταναλωτές. Έτσι προβλέπονται μειώσεις κατά 15% με 20% στις ανταγωνιστικές χρεώσεις των παρόχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]