Τροχοφόρα παντού;

 


Ένα όμορφο φυσικό τοπίο, όπως είναι οι πηγές του ποταμού Λούρου, που θα έπρεπε να το προσέχει κανείς όσο τίποτε, έχει καταντήσει χώρος πάρκινγκ για αυτοκίνητα και τροχόσπιτα. 
Εκεί που θα έπρεπε να απαγορεύεται η πρόσβαση στα τροχοφόρα, εφόσον λίγα μέτρα παραπάνω υπάρχει άφθονος χώρος πάρκινγκ, έπιασαν την καλή τους ξένοι «τζαμπατζήδες» και εντόπιοι αμαξολάτρεις. Πλένουν κατσαρολικά στη λιμνούλα χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά, ξεπλένονται με σαμπουάν, μαγειρεύουν με γκαζιέρες κτλ. αλλά το αυτί των «αρμοδίων» δεν λέει να ιδρώσει. 

Και λίγο πιο κάτω, ένα ποτάμι που θα έπρεπε επίσης να είναι από μόνο του αφορμή επίσκεψης στην περιοχή, μια μικρή κοιλάδα των Τεμπών δηλαδή, δεν διαθέτει ούτε ένα χαραγμένο μονοπάτι για πεζοπορία, ούτε μια διαδρομή για ποδήλατο ή  έναν ασφαλή χώρο αναψυχής. Το μόνο που θα δει κανείς είναι στάνες, κομμένα δέντρα πεταμένα παραπέρα και σκουπίδια παντού. Πόσο πρωτογονισμό αντέχουμε ακόμη; Σε πόσες δεκαετίες θα κάνουμε το αυτονόητο; Αυτό δηλαδή που κάνουν τόσες ξένες χώρες με επιτυχία;


Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]