Τι να φταίει, τι να φταίει...

 


Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η επισκεψιμότητα στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου, σε αντίθεση με άλλους προορισμούς που ανέβασαν σημαντικά τa ποσοστά τους. Τα στοιχεία που δίνει η στατιστική υπηρεσία είναι απογοητευτικά. 


Οι γηγενείς ως γνωστόν δεν τα έχουν και τόσο καλά με την ιστορία τους οπότε η πλειοψηφία των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι ξένοι. 



Αν κάνει βέβαια κανείς μια σύγκριση των υποδομών μεταξύ της Δωδώνης και των Φιλίππων, ας πούμε, θα απογοητευτεί... 




Στους Φιλίππους η είσοδος, τα πλακάτ με το φωτογραφικό υλικό από τις καλύτερες παραστάσεις ανά δεκαετία, το πάρκινγκ, ο χώρος αναψυχής με το αναψυκτήριο-εστιατόριο, οι ενημερωτικές πινακίδες κτλ. δίνουν στον επισκέπτη μια αίσθηση απόλυτου σεβασμού στον χώρο. 





Στη Δωδώνη θα δει ένα μικρό πάρκινγκ, κάποια χωράφια που παίζουν ρόλο έξτρα-πάρκινγκ, τα απομεινάρια του ξύλινου διαλυμένου θεάτρου, για κυλικείο δεν μιλάμε, έναν τσιμεντένιο διάδρομο, ένα στάδιο ανέγγιχτο και η γνωστή διαδικασία που μετά από 23 χρόνια και κάμποσα εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να ολοκληρώσει το μικρό πρώτο διάζωμα «παίζοντας» με τις πέτρες. 





Σε εποχή μάλιστα ακρίβειας, η είσοδος από έξι ευρώ πήγε στα οκτώ! Και δεν προβλέπεται ούτε οικογενειακό εισιτήριο! Μετά, είναι να απορούμε; 





Στις φωτογραφίες ο περιβάλλων χώρος του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων...




Σκεπτόμενοι πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]