Σύλλογος Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων:Μονάρχης χωρίς κορώνα στο Μ.Τ.Π.Υ.Αποφασίζει και διατάζει το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων

 



Η λαϊκή έκφραση «κάνω ό,τι γουστάρω» γίνεται νόμος του κράτους με νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου «Εργοδοσίας Ανωνύμων Εταιρειών» (διάβαζε Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση στις 6/10/2022 καταλύει το Σύνταγμα της χώρας. Καταργείται ο θεσμός της ιδιοκτησίας με σουλτανικές και δικτατορικές αποφάσεις. 

Προβλέπει τη δημιουργία θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ ο οποίος στο πρόσωπό του θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξουσιών, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό.

Θυμίζουμε εδώ ότι η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ στους μετόχους αποτελούσε μια από τις βασικότερες καταστατικές διατάξεις του Ταμείου που είχε θέσει στον ίδιο του τον εαυτό ο ιδρυτής και πρόεδρός του, Δημήτριος Λεβίδης (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπουργός Οικονομικών, Διευθυντής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), πριν από 155 χρόνια. 

Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από επταμελές σε εννεαμελές, αποδυναμώνοντας με θράσος τη συμμετοχή σε αυτό εκλεγμένων εκπροσώπων θεσμικών οργάνων τονίζοντας μάλιστα ότι η μη συμμετοχή αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή συνεδριάσεων και λήψη αποφάσεων. 

Η προτεινόμενη διάταξη της διαχείρισης της κερδοφόρας κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων.

Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους συνταξιούχους, των οποίων η περιουσία υφαρπάζεται με το «έτσι θέλω», να συνδράμουν στον Αγώνα μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο του Μ.Τ.Π.Υ., δηλαδή την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων.

Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει αμέσως τις επίμαχες διατάξεις, καθώς και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις ώστε αυτό το τερατούργημα να μη γίνει νόμος.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Υπαλλήλων του Μ.Τ.Π.Υ το οποίο συνυπογράφει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ)



                                                                                                   


Το  Δ.Σ  του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ


Στις 6 Οκτωβρίου 2022 αναρτήθηκε για Διαβούλευση,  έως τις 20 Οκτώβρη, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις». Στο εν λόγω σχέδιο νόμου και ειδικά στο κεφάλαιο Ζ, στα άρθρα 30 έως και 35 και στο κεφάλαιο ΙΒ, στα άρθρα 58 έως 60 επιχειρείται η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ύπαρξή του.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των υπαλλήλων του ΜΤΠΥ ομόφωνα αποφάσισε:

Καμία ανάγκη νομοθέτησης θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ, πολλώ δε μάλλον ενός προσώπου που συγκεντρώνει πάνω του ΟΛΕΣ τις εξουσίες διοικητικές, οικονομικές, πειθαρχικές, με μόνη υποχρέωση λογοδοσίας στον/στην Υπουργό που τον όρισε. 

Καμία αλλαγή στην υφιστάμενη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην επιχειρούμενη νέα 9μελή σύσταση του ΔΣ, τα 5 από τα 9 μέλη δεν έχουν σχέση μετόχου – μερισματούχου με το ΜΤΠΥ, τα 6 δε, ορίζονται απευθείας από την/ον Υπουργό, άρα έχουν την πλειοψηφία και  στα χέρια τους περνούν οι τελικές αποφάσεις για την μοίρα της περιουσίας όλων μας.

Η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ, δηλαδή η περιουσία των μετόχων – μερισματούχων, είναι ΜΗ κρατική περιουσία από την ίδρυση του ΜΤΠΥ έως και σήμερα. Αποκτήθηκε από κληροδοτήματα (διαθήκες) και από τις καταθέσεις των μετόχων (δημοσίων υπαλλήλων). Ιδιοκτήτες της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ είναι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, χήρες, χήροι, ορφανά και ανάπηρα τέκνα. Παρέμβαση σε αυτήν συνιστά ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των περιουσιακών τους δικαιωμάτων και καταλύει την έννοια της ιδιοκτησίας, όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στον Αστικό και Ποινικό Κώδικα και στο Κληρονομικό Δίκαιο.    

Απαιτούμε την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ όλων των διατάξεων που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]