ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για βανδαλισμούς σε σχολεία από φασίστες


 Καταγγέλλουμε τους βανδαλισμούς – Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας! 


Καταγγέλλουμε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές υλικοτεχνικών εξοπλισμών και τις κλοπές που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σε σχολεία της πόλης από συγκεκριμένες ομάδες που δεν αφήνουν κρυφή την ταυτότητά τους. Φασιστικά συνθήματα και αναγραφή των αρχικών του Ηλία Κασιδιάρη, πρώην μέλος του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ξεπροβάλλουν στα σχολεία μας χέρι- χέρι με τους βανδαλισμούς. Ταυτόχρονα, σε Λύκειο της πόλης μας κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν φασιστικά συνθήματα.


Αυτές οι φωνές δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας! Δεν είναι τυχαίο που ξαναβγαίνουν τώρα στην επιφάνεια. Τώρα που το σύστημα αυτό και οι κυβερνήσεις του μας πετάνε εκτός εκπαίδευσης με την ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων, που μας θέλουν σκυφτούς πάνω από τεράστιες ύλες να κυνηγάμε μια θέση στο Πανεπιστήμιο, που οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση , που μας δέρνουν και μας ρίχνουν χημικά όποτε πάμε να αντιδράσουμε. Αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που χτίζει πρόσφορο έδαφος σε αυτές τις αντιδραστικές και μαύρες απόψεις να εμφανίζονται όλο και πιο έντονα προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν , να σπείρουν αναμεταξύ μας το δηλητήριό τους, να αποπροσανατολίσουν την οργή μας. 



Καθημερινά τα ΜΜΕ, τα παπαγαλάκια αυτού του σάπιου συστήματος, προσπαθούν να μας πείσουν ότι εχθρός μας είναι ο γειτονικός μας λαός, ότι εκείνος ευθύνεται για τα προβλήματά μας, ότι μας επιτίθεται και αν χρειαστεί πρέπει να τον πολεμήσουμε. Δεν θέλουν να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν μας χωρίζει με τους άλλους λαούς. Δεν θέλουν να δούμε ότι εχθροί μας είναι αυτοί που φέρνουν την πείνα στα σπίτια μας, την ανεργία στις οικογένειές μας, τον πόλεμο και το αιματοκύλισμα μας όλο και πιο κοντά στις ζωές μας. Ενώ οι κυβερνήσεις της χώρας μας πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο ή τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικές φωνές έρχονται να μας πουν ότι οι αυτοί οι βομβαρδισμένοι πρόσφυγες φταίνε για τα προβλήματά μας. 


Να κόψουμε κάθε τέτοια φωνή από την ρίζα της! Να μην αφήσουμε αυτές τις δολοφονικές ρητορικές μίσους να γεννηθούν στα σχολεία μας.! Να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που μας στερούν το μέλλον μας και όχι σε εκείνους που μαζί μπορούμε να το φτιάξουμε. Να παλέψουμε για τις σπουδές μας , για ένα καλύτερο αύριο μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό. Οι φασίστες είναι το δεξί χέρι του συστήματος που μας πολεμά , το ίδιο τους χρειάζεται. Για αυτό και εμείς πρέπει υψώσουμε τείχη απέναντί τους, να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο που αυτούς δεν τους χωρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]