ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ: 60 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην πτηνοτροφία

 


Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που πρωτοξεκίνησε το 1962 σαν μια μικρή, οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση στην Εύβοια, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο.


 


Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2022 αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ, καθώς ήδη στο πρώτο οκτάμηνο καταγράφεται αύξηση +35%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ο στόχος είναι να υλοποιήσει, σε βάθος τριετίας, ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 30 εκατ. Ευρώ, που θα αφορά όλο το φάσμα λειτουργίας της.


 



Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, τις εξαγωγές και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο να καταφέρει να γίνει σε βάθος δεκαετίας μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική εταιρεία. Την ίδια στιγμή, επικεντρώνεται στον άνθρωπο, παρέχοντας μόνιμη στήριξη, εδώ και 15 χρόνια, στο Χαμόγελο του Παιδιού, και βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ανάγκες του τόπου της. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ανέθεσε στη ΜΚΟ We4All τη φύτευση, μέχρι το τέλος του 2022, 1500 ελαιόδεντρων σε ιδιόκτητες εκτάσεις παραγωγών στην Β. Εύβοια, με απώτερο στόχο να τους βοηθήσει να ανακτήσουν, το συντομότερο, την παραγωγή τους. 


 



Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ προσκάλεσε στενούς συνεργάτες και φίλους, σε μία εορταστική εκδήλωση, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022. Πέρα από τους συνεργάτες, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των θεσμών, όπως ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Έλενα Βάκα, αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος και ο Μανώλης Μητσιάς. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ρένος Χαραλαμπίδης και σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η κα Μαρίζα Φασιανού, τιμώντας τον δημιουργό του λογοτύπου της Αγγελάκης, τον αείμνηστο Αλέκο Φασιανό, καθώς και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]